Opvangadressen gezocht

lopik • Niet alle kinderen kunnen rekenen op een stabiel thuis. Soms is het nodig dat ze bij andere mensen terecht kunnen: voor een middag, een weekend, maand of langer.

Gemeente Lopik zoekt inwoners die hun ‘huis en hart’ voor hen willen openstellen. Wie hier meer over wil weten kan zich aanmelden voor een onlinebijeenkomst op 18 november.


“In de regio Lekstroom werken gemeenten -Houten, IJsselstein, Lopik, Nieuwegein en Vijfheerenlanden- samen om kinderen en jongeren zo thuis mogelijk op te laten groeien”, licht wethouder Johan van Everdingen toe. “Dit betekent dat we bij problemen het gezin ondersteunen zodat kinderen thuis kunnen blijven wonen. Soms lukt dit niet of is het nodig om ouders te helpen door kinderen tijdelijk ergens anders op te vangen. Het liefst doen we dit in een ander gezin.”


Er worden voor deze opvang gezinnen 'in alle soorten en maten’ gezocht. Van Everdingen: “Voor kinderen van verschillende leeftijden, voor korte of lange tijd en in verschillende vormen. Voor elk kind zoeken we een plek die het best bij hem of haar past.”

Voor belangstellenden wordt woensdag 18 november (aanvang 19.30 uur) een onlinebijeenkomst georganiseerd. “Zij krijgen dan informatie over alle mogelijkheden om voor deze kinderen iets te betekenen. Ook jeugdhulporganisaties, ervaren steunouders, pleegouders en gezinshuisouders zijn vertegenwoordigd.”


Meer informatie: www.eentweedethuis.nl. (tevens voor aanmelden voor de onlinebijeenkomst).