Streekwinkel K'waard

regio • Voor een op te richten 'Stichting Streekwinkel Krimpenerwaard' zijn de initiatiefnemers op zoek naar bestuursleden.

“De Streekwinkel Krimpenerwaard wordt een winkel met producten van verschillende producenten uit de regio”, lichten Monique Leeneman en Corine de Haij toe. “Zo kunnen belangstellenden die lokale producten willen terecht bij één centraal punt, zonder dat ze zelf de verschillende producenten hoeven te bezoeken.”


Afspraken

De initiatiefnemers hebben een lijst met zo’n vijftig producenten van streekproducten uit de Krimpenerwaard. Monique Leeneman: “Zij bieden grotendeels 'food' aan, maar ook non-food producten kunnen een plek krijgen in de streekwinkel. De komende tijd gaan we deze producenten benaderen om hopelijk tot afspraken te komen.”


Het plan is om de winkel te openen in één van de dorpskernen van de Krimpenerwaard. Corine de Haij: “Zoals het er nu naar uitziet wordt dat Bergambacht. De winkel wordt gerund en bemand door vrijwilligers uit de Krimpenerwaard, vergelijkbaar met de opzet van de Wereldwinkel."


Re-integreren
Hierin krijgen mensen die willen re-integreren expliciet een plek om werkervaring op te doen of aan hun persoonlijke ontwikkeling te werken.


"Zij gaan dan -vaak boventallig- meedraaien met de vaste vrijwilligers en verbinden zich voor een bepaalde periode voor een of meerdere dagdelen aan de winkel. Het wordt dus een winkel met een sociaal gezicht. Er hebben zich al enkele vaste vrijwilligers aangemeld en er is zeker ruimte voor meer aanmeldingen.”


Bestuursleden
Allereerst zijn Monique en Corine op zoek naar bestuursleden voor de op te richten stichting. “Hiermee kan de Streekwinkel Krimpenerwaard een feit worden. Wie enthousiast is over dit concept en wil meebouwen, wordt verzocht zich aan te melden. Affiniteit met promotie en marketing of ervaring met detailhandel is een pré.”


Aanmelden
Aanmelden kan via monique@streekwinkelkrimpenerwaard.nl of corine@streekwinkelkrimpenerwaard.nl.