Waardebonnen mantelzorgers voor 'onbetaalbare zorg'


FOTO MANTELZORG - ANNEKE

lopik • De gemeente Lopik wil ook dit jaar haar waardering uitspreken naar mantelzorgers. Zij komen in aanmerking voor een VVV-bon ter waarde van 50 euro en een cheque van 30 euro, die te verzilveren is bij Lopikse ondernemers. Voor jonge mantelzorgers is er een Bol.com-bon ter waarde van 40 euro.
"De inzet van mantelzorgers is niet in geld uit te drukken”, weet wethouder Johan van Everdingen. "Maar met deze geste willen we als gemeente toch een blijk van waardering geven.”
Mantelzorgers die nog niet bekend zijn bij het steunpunt mantelzorg van Stichting Pulse kunnen zich aanmelden door een e-mail te sturen naar i.nederend@stichting-pulse.nl of te bellen naar 06 - 17 44 18 54. Voor meer informatie kunnen mantelzorgers ook terecht bij het Breed Sociaal Loket of het steunpunt mantelzorg bij Pulse.
Sinds afgelopen week staan in de gemeente Lopik borden met daarop posters van mantelzorgers uit de gemeente Lopik. Dit in het kader van de Dag van de Mantelzorg (dinsdag 10 november). Hiernaast een interview met één van hen, Theo Odijk, op de foto hierboven Anneke uit Benschop. Zij zorgt voor haar man. (foto: Leo Bennis)

.