• 'Niets moet, alles mag'.
• 'Niets moet, alles mag'.

Zorglocatie Het Vlisthuis: 'wonen zoals thuis'

schoonhoven • Wie recent langs de Jan Lutmastraat 42 in Schoonhoven is gekomen heeft vast gezien dat er (flink) gebouwd wordt aan een nieuwbouwproject. Dit is het project van zorgorganisatie Dagelijks Leven. Zij bouwen een woonzorglocatie voor mensen met dementie. "Een huis, gewoon als thuis", stelt opstartmanager Anne Marie van ’t Holt van Het Vlisthuis.

Vervolgens: "“Wij hebben bewust gekozen voor deze locatie. Dit is een actieve omgeving met alle voorzieningen dichtbij en middenin een gezellige buurt. Wij streven ernaar om de bewoners van Het Vlisthuis zo veel mogelijk deel uit te laten maken van de wijk. Hier kan dat perfect!”


Bewoners zijn volgens Van 't Holt verzekerd van 24-uurs gespecialiseerde zorg en beschikken over een eigen studio die met eigen meubels kan worden ingericht.

De opstartmanager over de gespecialiseerde zorg in Het Vlisthuis: “Het personeel krijgt de ruimte krijgen om te doen waar het goed in is. Dus werken wij met professionele activiteitenbegeleiders, die zorgen voor een zinvolle dagbesteding. De maaltijden worden iedere dag vers bereid door onze eigen kok.”

Wonen in Het Vlisthuis is wonen zoals thuis, vervolgt Anne Marie van ’t Holt: "Vrijheid en eigen regie staan centraal. Bewoners kiezen zelf hoe laat ze opstaan en gaan slapen. Ze bepalen zelf hoeveel eten ze opscheppen en of ze meedoen aan activiteiten. Helpen in het huis met tuinieren, afwassen of schoonmaken? Ook daar hebben bewoners volledig vrije keuze in. Wij stimuleren hen deel te nemen, maar verplichten niets. Alles mag, niets moet.”


Vacatures

Er wordt nog personeel gezocht, 'die de mentaliteit heeft om de beste zorg te willen leveren en het leukste team te willen zijn': "Medewerkers die het belangrijk vinden dat de locatie er netjes uitziet en graag de handen uit de mouw steken. Wij vinden persoonlijk contact belangrijk en geven graag dat beetje extra aandacht. We hopen via onze website dagelijks-leven.nl enthousiaste sollicitaties te mogen ontvangen."


q dagelijks-leven.nl/vacatures.