BC Blue Sky blijft fier overeind


FOTO BLUE SKY

bergambacht • Niet alleen de voetbalclubs zuchten onder de coronamaatregelen en de bijbehorende gedeeltelijke ‘sportlockdown’, ook veel zaalsportverenigingen in de regio hebben het zwaar. Badmintonclub Blue Sky echter vormt een lichtpuntje in moeilijke tijden. De Bergambachtse vereniging liet zelfs ledengroei noteren.

"We staan er eigenlijk verrassend goed voor,” zegt trainer Gert-Jan Seip, die al decennialang samen met zijn vrouw Ingrid aan de club is verbonden. "Toen onze vereniging in maart van dit jaar vanwege de corona-maatregelen tijdelijk zijn activiteiten moest staken, hebben we snel geschakeld en alternatieve badmintonactiviteiten in de buitenlucht georganiseerd voor onze leden. We konden het parkeerterrein van GroenRijk Bergambacht gebruiken om daar met ‘buitenbadminton' te starten. Daar kwamen een paar weken lang flink wat jeugd- en senioren wedstrijdspelers op af. Op zich stelde het initiatief niet zoveel voor, maar het zorgde er wel voor dat iedereen elkaar kon ontmoeten en het clubgevoel bleef ervaren. We kregen er veel positieve reacties op.”

Na de versoepelingen na de eerste lockdown pakte Blue Sky de draad ook weer op in sporthal De Waard. "Uiteraard met inachtneming van de RIVM-voorschriften”, vertelt Gert-Jan Seip. "Met onze jeugdafdeling konden we eigenlijk meteen weer volle bak aan de gang. Wel hebben we ervoor gekozen om de trainingen iets in te korten, waardoor we drukte bij het wisselen van de groepen konden vermijden. Dat werkt prima en hebben we er in gehouden na de nieuwe maatregelen van een paar weken geleden. Onze jeugdafdeling draait dan ook prima, alleen is het ongelooflijk balen voor veel kinderen dat ze geen competitiewedstrijden tegen andere clubs mogen spelen. Bij de senioren hebben we meer aanpassingen moeten doen. Zo mogen er in die categorie bijvoorbeeld tijdelijk geen dubbels worden gespeeld. Ook hebben we ‘deurbeleid' ontwikkeld. Wie de sporthal binnenkomt moet zijn of haar gegevens invullen op een lijst. Zo weten wij wie we ‘in huis' hebben en kunnen we als vereniging indien nodig regulerend optreden.”

Waar veel andere badmintonverenigingen te kampen hebben met terugklopende ledenaantallen en een steeds leger wordende spaarrekening, blijft Blue Sky fier overeind. Seip: "Feit is dat we veel trouwe leden hebben. Dat blijkt wel uit het minimale verloop de voorbije maanden. En Blue Sky heeft in de persoon van Kees de Lange een penningmeester die zijn werk voortreffelijk doet. Het resultaat is een ook in financieel opzicht solide vereniging. Er ligt een vertrouwend groot eigen vermogen waarop we in tijden van nood kunnen terugvallen. Een geruststellende gedachte. Maar nog veel liever doen we waar we met z'n allen zoveel plezier aan beleven: zorgeloos badmintonnen en maximaal plezier maken met z'n allen. Laten we hopen dat die tijd weer snel terugkomt...”

Jan Timmer