Vrijwilligers gezocht

lopik • Vrijwilligerscentrale IJsselstein/Lopik heeft meer dan 150 vacatures bij ruim 50 verschillende organisaties. Deze week vraagt de organisatie extra aandacht voor de volgende vacatures:

Rode Kruis-afdeling IJsselstein zoekt planners (centralisten) vervoer. De verwachting is dat er in de komende maanden veel hulp van het Rode Kruis zal worden gevraagd. Bij al die hulpvragen van diverse (zorg)organisaties worden Rode Kruis-vrijwilligers en Ready2Helpers ingezet. Planners kunnen hun taak vanuit huis uitvoeren. Tevens zoekt het Rode Kruis vrijwilligers met rijbewijs voor begeleid vervoer en begeleiders voor begeleid vervoer.

Historische Kring IJsselstein zoekt redactieleden voor het tijdschrift ‘Bijdragen tot de geschiedenis van IJsselstein Stad en Land’.

Duurzaam Lopikerwaard zoekt energiecoaches. Zij voeren met enige regelmaat energiegesprekken bij mensen thuis in de gemeente Lopik. Vrijwilligers kunnen zelf de afspraken inplannen. Tevens zoekt Duurzaam Lopikerwaard zwerfvuilambassadeurs (om zwerfvuil te rapen), energieambassadeurs (voor advies over energie besparen en duurzame energieopwekking) en ‘duizendpoten’ (o.a. organiseren van activiteiten en input geven aan de website/publiciteit). Voor alle informatie: www.vwijl.nl


Speculaasverkoop

regio • De tijd is weer aangebroken voor de jaarlijkse verkoop van speculaasbrokken voor Stichting Ontmoeting. Bestellingen kunnen worden doorgegeven aan Ada Mol, 06- 81259887. De speculaas kost 2,50 euro per pak (drie pakken voor 6 euro). Stichting Ontmoeting biedt met vrijwilligers en professionals steun aan mensen met sociale, psychische en financiële problemen, ex-gedetineerden, zwerfjongeren, dak- en thuislozen en multiprobleemgezinnen.