Schoenendoosactie

krimpen a/d lek • Vanuit de Ontmoetingskerk en de Hervormde Gemeente Krimpen aan de Lek wordt ook dit jaar ingehaakt op de schoenendoosactie van Stichting Global Aid.

“Het is de bedoeling dat mensen een simpele schoenendoos ‘omtoveren’ tot een geschenk waarmee ze kinderen die in armoede leven een cadeau van onschatbare waarde geven”, legt medeorganisator Patrick Heijnis uit. “De doos kun je vullen met schoolspullen, speelgoed , verzorgingsartikelen of praktische artikelen (bijv. sokken, pet, kunststof beker, slippers). We raden af om spullen met batterijen of artikelen met agressieve afbeeldingen in te leveren. Dit geldt ook voor spullen die snel uitdrogen (lijm,verf, stiften) en vloeibare producten. Die kunnen namelijk gaan lekken."
Vervolgens: "Het is niet de bedoeling om de doos dicht te plakken. Gebruik daarvoor een postelastiek. Iedereen die een gevulde doos inlevert wordt verzocht 5 euro bij te dragen aan de transport- en organisatiekosten. Eventueel kunnen de schoenendozen worden versierd en persoonlijk worden gemaakt." Op www.schoenendoosactie.nl is meer informatie terug te vinden over de actie.

De schoenendozen kunnen op zaterdag 21 november aan de achterzijde van de Ontmoetingskerk aan de Jacob van Ruysdaelstraat worden ingeleverd tussen 09.30 en 12.00 uur.


Webinar ‘Tieners en sociale druk'

regio • Het Centrum voor Jeugd en Gezin organiseert op 19 november een webinar over het ondersteunen van tieners bij sociale druk of groepsdruk. Doelgroep zijn ouders met kinderen van 10 tot en met 18 jaar uit Hollands Midden.

De puberteit is een roerige tijd. Jezelf leren kennen, je staande houden en je plek vinden tussen leeftijdsgenoten én omgaan met alle verwachtingen van ouders, anderen en sociale media zorgen voor veel druk. In het webinar geeft kinderpsycholoog en opvoedkundige Tischa Neve ouders praktische tips en staat ze stil bij de rol als ouder als tieners sociale druk of groepsdruk voelen. Het webinar vindt plaats op donderdag 19 november van 20.30 tot 21.30 uur. Aanmelden kan via www.cjgcursus.nl; deelname is gratis.