Kreeftenvisser

'Totaal verbijsterd ben ik over het besluit van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWH). Niet alleen iemand brodeloos maken, maar bovendien een prachtige kans laten liggen om het 'ongedierte' uit de sloten in de Krimpenerwaard te verwijderen. Het waterschap ontwikkelt daarover ook al plannen en dat wordt hierdoor tevens gedwarsboomd. Drie zaken vallen extra op. In de eerste plaats het belachelijke bedrag dat voor het verkrijgen van een ontheffing moet worden betaald. De visser moet geld toekrijgen! In de tweede plaats de houding en toelichting van de inspecteur NVWH: wet is wet! In de derde plaats dat de inspecteur zich verschuilt achter de politie. De politie heeft mijns inziens wel andere taken. Het kan toch niet zo zijn dat de politie meer aandacht besteedt aan kreeftenfuiken dan aan de snelheidsduivels op de Opperduit in Lekkerkerk. Op Twitter kan ik niet reageren, vandaar deze brief. Ambtenarij ten top. SCHANDE!'


P. Korpershoek
Lekkerkerk


Extra ondergrondse afvalcontainers

krimpen a/d ijssel • Er komen extra ondergrondse afvalcontainers in Krimpen aan den IJssel. Die worden geplaatst bij de Groenendaalflat, Kortlandflat, Parkzichtflat, Nieuwe Vlietflat, Vijverstaete, Vijverflat Baars en de Zandrak.

De fractie van Leefbaar Krimpen is blij met de uitbreiding. De lokale partij verzocht het college de afgelopen jaren herhaaldelijk om iets te doen aan de 'afvalterreur' in het dorp. Op de aantal locaties staat regelmatig erg veel afval naast de ondergrondse container. Uit onderzoek blijkt dat de containers vaak niet goed functioneren, onjuist zijn gebruikt of vol zijn waardoor er afvalzakken naast de container worden geplaatst. Leefbaar Krimpen wil ook graag dat de afvalcontainers (bij de hoogbouw) worden voorzien van een lamp die rood brandt als de containers vol (of defect) zijn, zodat bewoners van de flats op afstand kunnen zien dat de container niet beschikbaar is. Hiermee wordt een onnodige wandeling naar de container voorkomen en ook voorkomen dat de afvalzak uit frustratie toch bij de container wordt neergezet. Wethouder Anthon Timm gaat in overleg met Cyclus of dit technisch mogelijk is.


'Huis in Actie'

krimpen a/d ijssel • Kankerfonds Nederland is van start gegaan met 'Huis in Actie'', een initiatief om inloophuizen in Nederland te ondersteunen. Ook inloophuis de IJssel, de ontmoetingsplaats voor kankerpatiënten in Krimpen aan den IJssel en omgeving, doet mee. Met het maken en verkopen van bloemstukjes en mondmaskers proberen de vrijwilligers geld in te zamelen en nieuwe donateurs te werven. In november gaat de vrijwilligersgroep soep koken en verkopen. Wie de actie wil steunen, kan bellen met: 010-7370069 of een e-mail sturen via: info@inloophuisdeijssel.nl.