‘Vacatures' Vrijwilligerscentrale

lopik • Vrijwilligerscentrale IJsselstein/Lopik, met meer dan 150 vacatures bij ruim 50 verschillende organisaties, vraagt deze week aandacht voor de volgende in te vullen activiteiten:

Onderhoudsmedewerker
Daltonschool De Tandem verzorgt onderwijs aan leerlingen in de basisschoolleeftijd. Om een uitdagende leeromgeving te vormen is het van belang dat alle zaken klaar staan en in orde blijven. In dit geval wordt gedacht aan het beheer van het schoolplein en de moestuin. Daarnaast ook onderhoud aan het gebouw. Het betreft: grof en fijn snoeiwerk en het winterklaar maken van de moestuin.

Bij langere verbinding: zaaiklaar maken moestuin en beheer groenvoorzieningen.

Gastvrouw
Zonnebloem Lopik/Cabauw zoekt een gastvrouw voor een of meerdere gasten. Er wordt regelmatig een activiteit georganiseerd, waarbij de gastvrouw een gast kan uitnodigen en ook zelf meehelpt of meegaat. Eens per twee maanden is er een vergadering.

Buddy
Buddyzorg Midden Nederland zoekt een buddy voor iemand die ernstig ziek is. Hij of zij wordt voor een jaar gekoppeld aan dezelfde cliënt en bezoekt deze geregeld, biedt een luisterend oor en helpt met praktische dingen. Soms gaat men er samen op uit. Buddyzorg is een aanvulling op de professionele zorg. Het kan de zorg van familie, vrienden en kennissen verlichten en is gratis voor de cliënt. Vaak gaat het om mensen die kanker, multiple sclerose (ms), ernstige longziekten, ALS hebben of hiv-positief zijn.

De Vrijwilligerscentrale is bereikbaar via de website (www.vwijl.nl) en per e-mail: info@vwijl.nl