Programmering Concordia stilgelegd

haastrecht • ‘Met pijn in het hart’ hebben Theater Concordia en Grand Café Concordia de deuren weer gesloten.

‘Al onze activiteiten en de programmering tot 10 november leggen we stil. Tot nadere informatie bekend is over eventuele versoepeling van de coronamaatregelen betekent dit dat wij vanaf heden weer gesloten zijn’, meldt het bestuur in een verklaring.

Vervolgens: ‘Hiermee dragen we bij aan het verkleinen van samenkomsten en het minimaliseren van verplaatsing. Wij hopen mede door deze beslissing bezoekers weer snel te mogen ontvangen in ons prachtige theater en grand café’.

Wie tickets voor een voorstelling in deze periode heeft, wordt persoonlijk op de hoogte gebracht van het verdere vervolg. Degenen die het theater in Haastrecht willen steunen, kunnen steuntickets kopen via de website van Theater Concordia


Goudse Schouwburg

Ook de Goudse Schouwburg heeft de deuren wederom moeten sluiten. ‘Er mogen geen uitzonderingen meer gemaakt worden op het maximum van 30 personen per zaal. Omdat De Goudse Schouwburg niet voor 30 bezoekers open kan blijven, is besloten het theater tenminste de komende twee weken te sluiten. Iedereen met tickets van voorstellingen in deze periode ontvangt persoonlijk bericht’, aldus het bestuur van de Goudse Schouwburg.
Zoveel mogelijk voorstellingen zullen verplaatst worden: ‘Daarnaast wordt er gezocht naar alternatieve activiteiten om in de huidige maatregelen toch iets te kunnen doen voor ons publiek. Zo organiseerden we in maart, april en mei wekelijks het online Theater Virus Festival om donaties op te halen voor artiesten’. Cinema Gouda blijft vooralsnog geopend voor het maximum van 30 bezoekers per zaal.


Isala Theater

“Recent waren we nog zo blij met onze ontheffing, maar sinds de persconferentie van vorige week dinsdag mogen ook in het Isala maar maximaal dertig bezoekers in een zaal zitten. Gelukkig betekent dat dat enkele voorstellingen in de periode tot en met woensdag 11 november toch door kunnen gaan. Ook de films in oktober, zoals Misbehaviour, worden vertoond zoals gepland”, stelt Cindy van Kester namens het theater in Capelle aan den IJssel.

De voorstellingen die doorgaan zijn Liefdesles door Kees Boot e.a. (23 oktober), Renée doet de dames door Renée van Wegberg (24-10), Bob Dylan - de songs, de mythe door Yorick van Norden e.a. (29-10) en Femme façade door Janneke Jager (30-10). Voor bijna al deze voorstellingen zijn nog enkele kaarten beschikbaar, die het publiek volgens Cindy van Kester ‘met een gerust hart’ kan kopen: “Met maximaal dertig personen in de grote zaal hebben ze alle ruimte in het veilige 1,5 meter-Isala. En ook voor voorstellingen na 11 november, zoals die van Martijn Koning en de 3JS, kunnen kaarten gekocht worden. Als deze toch niet doorgaan, kan het publiek altijd zijn geld terugkrijgen.”


Tenslotte: "De voorstellingen met een bezoekersaantal groter dan dertig die nu niet doorgaan, kunnen hopelijk wel op een later tijdstip gespeeld worden. Kaartkopers krijgen hierover persoonlijk bericht per mail, maar het laatste nieuws is ook terug te vinden op www.isalatheater.nl.”