Stolwijk vermorzelt Ammerstol

stolwijk • Stolwijk won na een 2-0 ruststand met maar liefst 8-0 van Ammerstol, dat na deze nederlaag de hekkensluiter is in 4C. Hierin degraderen drie ploegen naar een nieuw te vormen vijfde klasse.

In de eerste helft bood Ammerstol, dat al in de tweede minuut op achterstand kwam na een fraaie goal van Marco Verkaik, nog enige tegenstand. De Stolkse vlagger Berry Teeuwen zag vanaf de zijlijn hoe zijn zoon Nick de tweede Stolkse treffer scoorde.

Waarheid
“Tijdens de rust heb ik mijn ploeg de waarheid verteld”, aldus Stolwijk-trainer Robin van der Hulst. “We hadden voor rust de wedstrijd al op slot moeten gooien. Ik wil dat mijn spelers er negentig minuten lang voor gaan."

Zijn betoog kwam over, want na de goal van Simon Bos ging het lopen. Joost van Niekerk (2x), Raymond Spierdijk (2x) en Danny Rietveld bezorgden Stolwijk een positief doelsaldo en een plek in het linkerrijtje, waar het volgens Robin van der Hulst ook thuishoort.