BC Shuttlek stelt viering jubileum uit

krimpen a/d lek • BC Shuttlek schuift de viering van het veertigjarig jubileum vanwege corona op de lange baan.

“We hadden enkele jubileumfestiviteiten gepland, maar de veiligheid van de leden gaat voor. We hopen de festiviteiten uiteraard zo snel mogelijk op te pakken, maar uitstel tot het voorjaar kan door de laatste ontwikkelingen zomaar een optie zijn”, aldus het bestuur.

De badmintonclub in Krimpen aan de Lek kwam er na de plannen voor de bouw van een sporthal in het dorp. Tot dan toe was er alleen een gymnastieklokaal en voor het sporten was men aangewezen op voetbal, turnen, korfbal en zwemmen.

Peter Boukema, Jan Berger, Gerard Kasbergen en Henk Hamelink namen het initiatief om een badmintonvereniging op te richten. Dat bleek in een behoefte te voorzien, waardoor er gelijk een wachtlijst ontstond om lid te worden.

Na de oprichting voor de senioren werd er vanaf 1 september 1982 ook voor de jeugd een speelavond georganiseerd. BC Shuttlek speelde op 9 september 1982 de allereerste competitiewedstrijd in haar bestaan met twee deelnemende teams. Deze wedstrijden gingen verloren, maar inmiddels is de badmintonclub uit Krimpen aan de Lek tal van kampioensteams verder en speelt het eerste team dit seizoen voor het eerst in de geschiedenis in de 4e divisie.

Ook is de vereniging initiator van tal van grote toernooien, zoals het in 1999 voor het eerst gespeelde ‘Nachttoernooi’. Van heinde en verre kwamen mensen naar sporthal de Walvis om van 20.00 tot 08.00 uur te badmintonnen.
De jeugd kende haar eigen regionale toernooi: ter afsluiting van de jeugdcompetitie werd het Krimpenerwaardtoernooi georganiseerd. Maar ook de toernooien en activiteiten voor de eigen leden -zoals het ouder-en-kind-toernooi en het FamKenVriCol-toernooi- zijn altijd een groot succes geweest. Voeg daar de vele gezellige jeugdkampen en seniorenuitjes aan toe en Shuttlek kan gerust als warme vereniging worden betiteld.

Wie daar ook graag deel van wil uitmaken is welkom op de speelochtend of -avond in sporthal de Walvis. De jeugd speelt op zaterdagochtend van 09.00-12.00 uur en op woensdagavond van 17.00-19.30 uur. De senioren spelen vrij of trainen op woensdag van 19.30-22.30. Voor meer informatie: www.bcshuttlek.nl.


Avantri organiseert 45ste Dijkloop

schoonhoven • Atletiekvereniging Avantri organiseert op zaterdag 24 oktober voor de 45ste keer de Dijkloop. Vanwege de coronamaatregelen gebeurt dit net even anders dan anders.

Alleen voorinschrijven is mogelijk. Dit kan tot en met 22 oktober via www.inschrijven.nl

Voor de jeugd t/m 18 jaar is er een 1.500 meter-loop met de start om 11.30 uur. Om 12.30 uur start de 7,5 km-loop en om 14.00 uur de halve marathon. Voor alle afstanden is er een limiet. Alleen lopers worden toegelaten op de baan.

Avantri steunt Zonnebloem-afdeling Krimpenerwaard met een bijdrage per deelnemer. De te kloppen records bij de halve marathon zijn: 1.07.56 (mannen) en 1.22.45 (vrouwen). Alle informatie is te vinden via: www.avantri.nl