SPV’81 verrast tegen Floreant

polsbroek • SPV’81 won in Boskoop verrassend met 2-3 van kampioenskandidaat Floreant.

In het eerste kwartier dicteerde de thuisploeg de wedstrijd. De hechte defensie van de Polsbroekenaren gaf echter niets weg. Pas na rust ontbrandde de strijd, toen Thomas Spelt op aangeven van Ivo Versluis de score opende. Floreant was van slag. Stijn Achterberg en Sander Koolwijk brachten de marge op drie. “Dat was wel even genieten op de bank,” vertelde SPV-trainer René Eyra met een brede glimlach. “Met nog een kwartier te gaan kon er natuurlijk nog van alles gebeuren. We lieten nog een goede kans op 0-4 liggen. De 1-3 na een hoekschop verontrustte me niet. Floreant voerde de druk op en ver in blessuretijd verdween een klutsbal via een van mijn verdedigers in ons eigen doel. Gelukkig beëindigde de scheidsrechter hierna snel de wedstrijd.”


Haastrecht klopt ASW

haastrecht • Haastrecht won in Waddinxveen eenvoudig met 1-6 van het nog puntloze ASW. Thijmen Raateland scoorde vier keer.
De thuisploeg had niets in de melk te brokkelen en het ‘regende’ kansen voor het elftal van Marco Versloot. Kelvin Poot, Youri Stauthamer en Thijmen Raateland bepaalden de ruststand op 0-3. “In de tweede helft gingen we slordiger spelen op het kletsnatte kunstgrasveld, waarop de bal moeilijk te controleren was,” vertelde Versloot na afloop. “Raateland had het minste last, want hij scoorde een hattrick. ASW maakte vanaf elf meter zijn eretreffer. Qua kansen had de uitslag hoger moeten uitvallen. We staan weliswaar op kop, maar die stand is vertekend. Cabauw en Bergambacht hebben allebei nog een wedstrijd tegoed.” Vanavond (dinsdag) speelt Haastrecht voor de beker thuis tegen Hillegersberg, dat in zijn vierde klasse ook bovenaan staat.