De Waardrenner organiseert veldrit

lekkerkerk • De GP Cycling Veldritcompetitie 2020 gaat zaterdagmiddag 17 oktober van start bij wielerclub De Waardrenner. Hiervoor wordt een parkoers uitgezet rondom sportpark Weydehoeck in Lekkerkerk.

De Waardrenners Youri Deelen en Nils van Kooij namen het initiatief om de veldrit te organiseren.


Minicrossen

’s Morgens zijn er vanaf 10.00 uur een aantal minicrossen voor de jeugd. Om 12.00 uur gaan de 40+’ers en de dames van start. De A-klassers horen om 13.00 uur het startschot.

“We doen al jaren mee met deze crosscompetitie, die dertien wedstrijden telt, en vonden dat we er ook eentje moesten organiseren,” vertelt Schoonhovenaar Youri Deelen. “De meeste wedstrijden vinden plaats in de Haagse en Rotterdamse regio.”


Vergunning

De gemeente Krimpenerwaard verleende de vergunningen op voorwaarde dat de organisatoren zich aan de coronamaatregelen houden: “Er mag dus helaas geen publiek komen kijken en de kleedkamers en kantine blijven dicht. Elke jeugdrenner mag een begeleider meenemen, maar ’s middags zijn alleen de veldrijders met hun crossfietsen of mountainbikes welkom.”


Alle inspanningen ten spijt zal het waarschijnlijk niet stormlopen, omdat er ook een nationale wedstrijd is, waar de veldrijders punten kunnen verdienen voor de startopstelling. Deelen: “Van voren van start gaan is belangrijk. Hoe dan ook, wordt het meteen een vuurdoop voor De Waardrenner, dat niet eerder een regiocross organiseerde. Ondanks alle perikelen gaan we ervoor.”


Wim Kroone