Corona zet streep door wedstrijden

regio • De wedstrijden van Spirit, DCV, Bergambacht, Cabauw en Lopik gingen zaterdag niet door vanwege corona.

Bij de Ouderkerkse tweedeklasser was het virus bij liefst vijf spelers geconstateerd en waren nog eens drie voetballers in afwachting van hun testuitslag. “We hebben daardoor de hele week niet getraind en uiteraard ging ook onze wedstrijd tegen CION niet door”, vertelt trainer Richard van Cappellen. “Heel vervelend, in de eerste plaats voor de jongens en uiteraard ook voor de club. Gelukkig hebben de vijf spelers milde klachten en zullen ze naar verwachting weer snel fit zijn. Feit is wel dat er nu in onze afdeling drie duels zijn afgelast vanwege corona-zorgen. Vorige week vervielen om die reden vier duels. Ik weet niet waar het heen gaat, maar zorgelijk is het zeker wel.”


Benschop verliest dramatisch duel

benschop • Benschop verloor thuis in een slecht duel met 0-2 van CDW. De gasten uit Wijk bij Duurstede verdedigden stug en speelden volop op de counter.

De thuisclub moest het spel maken, maar dit leidde niet tot veel mogelijkheden. Martijn de With kreeg de beste kans voor rust. Hij kopte de bal richting kruising, maar de CDW-doelman redde fraai.

In de tweede helft kreeg een Benschoppenaar in de zestien de bal tegen een arm, waarna de arbiter resoluut naar de stip wees. Deze gelegenheid liet CDW niet onbenut. Twee minuten later verdubbelde de counterploeg de score uit hun eerste echte kans. Benschop zette nog wel aan, maar deed dit zonder overtuiging.

In het Benschopse café Het Plein volgden 30 supporters de wedstrijd via een livestream. Dinsdagavond haalt Benschop in Wilnis in tegen CSW.


Excelsior-voetbaldag bij Spirit

ouderkerk a/d ijssel • VV Spirit organiseert op woensdag 21 oktober in samenwerking met Excelsior een Meiden- en Jongensvoetbaldag op het complex aan de Sportlaan in Ouderkerk.

Van 09.00 tot 15.30 uur wordt er getraind onder leiding van respectievelijk speelsters van Excelsior’s Eredivisieteam en trainers van Excelsior’s jeugdafdeling.

Iedereen in de leeftijd van 6 tot 14 jaar kan zich via sbvexcelsior.nl/voetbaldagen aanmelden. De kosten: 35 euro inclusief lunch. Wie 45 euro betaalt ontvangt tevens een Excelsior-trainingsshirt.