• CHICKADEE-zangeressen Marijke Verhoef en Kim de Brake treden 14 november op in Amicitia. Samen met hun band brengen ze akoestische countrysongs.
• CHICKADEE-zangeressen Marijke Verhoef en Kim de Brake treden 14 november op in Amicitia. Samen met hun band brengen ze akoestische countrysongs. Foto: Marijke Verhoef

CHICKADEE speelt eerste show 'Creepin' in'

schoonhoven • Een heerlijke akoestische band voor iedereen die gek is op country en gitaarmuziek. Dat is
CHICKADEE. Op zaterdag 14 november geeft CHICKADEE twee concerten in partycentrum Amicitia Lekkerkerk.

"'Creepin’ in' wordt een onwijs leuke show met bekende en minder bekende liedjes uit de country en pop. Liedjes die echt onder je huid kruipen, die je niet uit je hoofd krijgt. We spelen bijvoorbeeld muziek van Ilse DeLange, Miss Montreal en natuurlijk Dolly Parton, maar ook van de fantastische maar in Nederland minder bekende zangeres Brandi Carlile. Met één van haar liedjes is het idee voor CHICKADEE deze zomer ontstaan”, vertelt Kim de Brake uit Schoonhoven. Zij is samen met Marijke Verhoef uit Nieuwpoort frontvrouw van deze nieuwe akoestische band. De zangeressen zongen eerder in vocal band Music Unlimited, bekend van de kampvuur sing-a-long en de concerten in het Arto Theater.

Met CHICKADEE slaan de twee zangeressen een nieuwe weg in. Marijke: “We hebben allebei een enorme zwak voor country en mooie gitaarliedjes. Het is heel gaaf om met onze favoriete nummers aan de slag te gaan en er echt iets eigens van te maken. We geven onze eigen betekenis mee aan de liedjes en creëren onze eigen sound. Dat doen we door de meerstemmige zangarrangementen die Kim maakt en door heel bewust te kiezen voor een akoestische band.” Deze band bestaat uit gitarist Ron Kuster, bassist Amé Staal en percussionist Ruben Gouman.

'Creepin’ in' wordt het eerste optreden van CHICKADEE; wat overigens Engels is voor koolmees. Kim: “Dit zangvogeltje past wel bij ons. Eigenwijs, een beetje cheeky. Afgelopen zomer zijn we begonnen met plannen smeden. Repertoire uitzoeken, arrangeren, instuderen. Nu zijn we klaar om CHICKADEE te laten vliegen.”


Een concert in coronatijd vraagt echter wel wat aanpassingen. “Het is niet eenvoudig om in deze tijd op te treden, maar we hebben besloten het gewoon te gaan doen. We wilden niet langer wachten. Ook omdat het juist nu heel fijn is om een keer een avondje weg te kunnen, even geen Netflix op zaterdagavond maar live muziek! We zijn dan ook super blij dat we in de grote zaal van Amicitia in Lekkerkerk terecht kunnen, waar we alle coronaregels kunnen waarborgen. Mochten we het concert door aangescherpte maatregelen moeten annuleren, dan prikken we een nieuwe datum", vertelt Marijke.

CHICKADEE geeft op zaterdag 14 november een show van 16:00 tot 17:00 uur en een show van 20:00 tot 21:00 uur. Per show zijn er dertig kaarten beschikbaar. Tickets kosten €12,50 euro en zijn te reserveren via onderstaande website. Er is geen kaartverkoop aan de deur.


q www.chickadeemusic.nl/tickets