3e Groot Dictee, editie Krimpenerwaard

krimpenerwaard • Bibliotheek Krimpenerwaard organiseert voor de derde keer het Groot Dictee der Nederlandse Taal, editie Krimpenerwaard. Taalliefhebbers kunnen zich op zaterdag 7 november, van 11.00 tot 13.00 uur, in het Cultuurhuis te Krimpen aan de Lek meten met anderen.

Het Groot Dictee der Nederlandse Taal is sinds enkele jaren niet meer live op televisie, maar op de radio. NPO Radio 1 organiseert het dictee samen met De Taalstaat en het Genootschap Onze Taal.


Live vanuit de (nieuwe) bibliotheek in Utrecht nemen twintig prominenten het 7 november op tegen twintig winnaars van de radio-spellingsquiz, die afgelopen zomer werd gehouden in de Taalstaat. Meedoen kan thuis en in verschillende bibliotheken in het land, waaronder dus Bibliotheek Krimpenerwaard, dat voor deze gelegenheid gebruikmaakt van de ruime (coronaproof) theaterzaal van het Cultuurhuis in Krimpen aan de Lek. Er wordt een live-verbinding gemaakt met Utrecht.


De winnaar van vorig jaar, Annemarie Nobel, zal de jury voorzitten. De organisatie is benieuwd wie haar record van slechts zes fouten weet te evenaren dan wel te verbeteren.


Na afloop van het dictee krijgen de deelnemers een lunch aangeboden, terwijl de jury zich over de gemaakte dictees buigt. Daarna volgen de uitslag en de prijsuitreiking.


Aanmelden kan via info@debibliotheekkrimpenerwaard.nl.