Inspraakreacties

lopik • Vanwege het coronavirus vinden de commissie- en raadsvergadering in Lopik over de meerjarenbegroting niet plaats in de raadzaal, maar wordt de vergadering digitaal gehouden.
Wie toch gebruik wil maken van het inspreekrecht kan daarom kiezen uit de volgende varianten:
• Uiterlijk vrijdag 16 oktober een schriftelijke reactie mailen naar griffie@lopik.nl. Deze wordt dan tijdens de commissievergadering voorgelezen door de griffier. Inzendingen moeten in maximaal vijf minuten voor te lezen zijn;
• Uiterlijk vrijdag 16 oktober een mail zenden naar griffie@lopik.nl om te melden dat men tijdens de digitale vergadering, via Zoom, maximaal 5 minuten wil inspreken.


Petitie voor behoud zwembad Lobeke

lopik • Online is een petitie gestart voor het behoud van zwembad Lobeke in Lopik.
Initiatiefnemer Nick Oskam meldt: 'Zoals velen hebben vernomen willen ze zwembad Lobeke gaan sluiten. Hier zijn veel mensen het niet mee eens. Vandaar deze petitie om te laten zien hoe belangrijk het zwembad voor Lopik is'. Maandagmiddag waren circa 1.000 handtekeningen binnen. Ook is de Facebookpagina ‘Behoud Zwembad Lobeke Lopik’ opgezet, waar de reacties binnenstromen.


Geen Volkskerstzang

lopik • De gezamenlijke kerken in Lopik hebben een streep gezet door de Volkskerstzangdienst. Deze zou op 14 december worden gehouden in de Brugkerk te Lopik. De volkskerstzangcommissie wil in verband met het coronavirus niets riskeren: ‘Hopelijk kunnen we voor volgend jaar deze jaarlijkse viering in gezondheid weer oppakken’.