Cabauw komt na rust op stoom

cabauw • Het nog ongeslagen Cabauw won zaterdag na een 2-2 ruststand met 4-2 van het nog puntloze ASW uit Waddinxveen.

Voor de rust speelde Cabauw, dat veel kansen miste, niet goed. De tegendoelpunten vielen na misverstanden achterin. Marc Rooken bracht de stand bij 0-1 in evenwicht. Nadat Friso Nagel de thuisclub op voorsprong had gezet, werd het vlak voor rust weer gelijk.

In de zakelijke tweede helft maakte Cabauw minder fouten en dicteerden de rood-witten het spel op de helft van ASW. Sluitpost Rudy Beumkens kreeg nauwelijks wat te doen. Glenn Vermeulen en Friso Nagel zorgden voor de derde competitiezege op rij. De Cabauwenaren gaan met Bergambacht en het Boskoopse Floreant na drie duels zonder puntverlies aan de leiding.

SPV’81-Oosterheem 2-2

Na een 0-2 achterstand speelde SPV’81 met 2-2 gelijk tegen Oosterheem, dat het duel met negen man beëindigde. De gasten uit Zoetermeer benutten in de beginfase de flanken goed. Uit twee van de vele aanvallende acties via de vleugels nam Oosterheem een verdiende 0-2 voorsprong. De Polsbroekers zagen toch kans de wedstrijd te kantelen. Na een combinatie met Lex van Maurik schoot Sander Koolwijk de aansluitingstreffer tegen de touwen. Vlak voor het rustsignaal kreeg een van de Zoetermeerders zijn tweede gele kaart. In de tweede helft zette SPV’81 meer druk. Dat resulteerde in de gelijkmaker van Stijn Achterberg. "De scheidsrechter liet veel toe en kreeg daarvoor vooral commentaar van de tegenstander,” vertelde SPV-trainer René Eyra na afloop. "Ik zag de bui al hangen en sommeerde mijn spelers hun mond te houden. We konden niet profiteren van onze numerieke meerderheid.”