DCV haalt fors uit tegen VVGZ

zwijndrecht • Met 0-4 winnen bij VVGZ: dat is niet voor veel clubs weggelegd. DCV maakte het zaterdag echter waar en stapte breed grijnzend van het veld in Zwijndrecht.

“Een prima overwinning”, glunderde trainer Wout Ooms. “En minstens net zo lekker: ik heb in grote delen van de wedstrijd goed voetbal gezien. Dit is een prima seizoenstart zo: 7 uit 3 en achterin twee keer de nul; mooie cijfers toch?!”

DCV kwam voor rust op een 0-2 voorsprong door goals van Daan van Ingen en Carlo de Reuver. Na de pauze zorgde Daan Beumer voor de 0-3, waarna Van Ingen het kwartet volmaakte.

Spirit
Spirit-CWO ging zaterdag niet door vanwege een Covid-19 besmetting in de selectie van de thuisploeg.

SV Lopik mist steuntje in de rug

lopik • SV Lopik speelde in een gelijkopgaand duel met 1-1 gelijk tegen Brederodes.

Deze opponent uit Vianen beschikte over een prima defensie, middenvelders die het spel goed verdeelden en een spits die constant gevaarlijk was.

Na vijf minuten ging de bal op de Lopikse stip. Tot opluchting van de ‘toeschouwers’, die thuis via een livestream de wedstrijd konden volgen, ging de poging hoog over. Na een half uur ging Patrick Broekhuizen in het zestienmetergebied van de gasten onvrijwillig naar de grond. Thomas Bakker schoot wel raak vanaf elf meter. In de tweede helft bleven beide ploegen de aanval opzoeken.

“De tweede goal had aan beide kanten kunnen vallen,” vertelde Lopik-trainer Mark Imandt. "Na een afgeslagen hoekschop werd de bal opnieuw in ons strafschopgebied gebracht en helaas voor ons viel de gelijkmaker. Het was een mooi potje. We misten wel ons thuispubliek, dat een steuntje in de rug had kunnen bieden.”

Bergambacht gaat fel van start

bergambacht • Bergambacht boekte na de midweekse zege op Oosterheem (4-1) zijn derde competitiezege op rij. Zaterdag werd BSC’68 uit Benthuizen met 3-0 verslagen.

Bergambacht startte scherp. Binnen tien minuten stond de thuisclub met 2-0 voor.

De snelle Jelle Hordijk, die zichzelf door de Benthuizense defensie wurmde, zorgde voor de openingstreffer. Luuk Botter bracht op aangeven van Pieter Meijer de marge op twee. BSC’68 bood daarna beter partij.

Na de theepauze besliste Meijer de wedstrijd uit een goed genomen vrije trap. “De gasten speelden soms te fel, wat hen vier gele kaarten opleverde,” merkte Bergambacht-trainer Jerry de Groot op.