woensdag 7 oktober

Spel- en activiteitenmiddag
14.00-16.00, Lopik, dorpshuis De Schouw
Ouderencomité Lopik-dorp houdt een spel- en activiteitenmiddag. Voor 2 euro (inclusief koffie) kunnen deelnemers kegelen, biljarten, sjoelen, jeu de boules en darten. Of voor de gezelligheid een praatje komen maken. In verband met de coronaregels is er geen rummicub en klaverjassen. Opgeven kan voor 5 oktober 12.00 uur aan de balie van De Schouw of telefonisch via: 06-24855446

Bingoavond
19:30, Krimpen aan de Lek, het Cultuurhuis
Een boekje met tien kaarten kost 10 euro, inclusief een kopje koffie of thee. Extra speelrondes kosten 1 euro per speelkaart. Omdat er maar een beperkt aantal zitplaatsen is, dienen deelnemers van te voren (uiterlijk op de dag zelf voor 17.00 uur) een ticket te kopen bij de receptie op werkdagen van 09.00 tot 17.00 uur óf online via http://tickets.cultuurhuiskrimpenaandelek.nl/

zaterdag 10 oktober

'Two of Us'
19:30 en 21.00, Stolwijk, Het Kwartier
Jop Wijlacker en Dennis Kolen spelen muziek van Lennon & McCartney'. In hun programma 'Two of Us' neemt het duo het publiek mee op een nostalgische reis langs het beroemde Strawberry Fields, via de slaapkamer van Paul McCartney waar ze hun eerste hits schreven, langs de kroegen van Hamburg en uiteindelijk across the universe. Het talent en de bijzondere relatie van Lennon en McCartney hebben een ongekende impact gehad op een hele generatie.Er is een optreden om 19.30 uur en een om 21.00 uur. Bezoekers hebben dus de keus om het vroege optreden te bezoeken of later op de avond. Kaartjes à 12,50 euro zijn verkrijgbaar in Het Kwartier of te reserveren via: nieuws@hetkwartierstolwijk.nl.

zondag 11 oktober

Zinzondag VVP
15:00, Lekkerkerk, Grote of Johanneskerk, Kerkplein 4
Paulina Seebregts speelt haar vertelvoorstelling 'Maria'. Zij wordt muzikaal begeleid door Jopie Jonkers, harpiste/zangeres. De voorstelling gaat over een gewone maandag als alle anderen. Ineens staat er een vrouw op de stoep, in een blauwe mantel, witte sportschoenen en een witte sjaal om haar haar. In de ene hand een tas en in de andere hand een koffer. Het blijkt niemand minder te zijn dan de Heilige Maagd Maria. De vrouw die opendoet laat haar binnen. Dat is het begin van een ongewone week. De toegang is gratis, maar na afloop is er een schaalcollecte. Bezoekers moeten zich houden aan de coronamaatregelen zoals die gelden voor kerken. Meer informatie via: 06-54392483 of e-mail: adrivanliet@planet.nl.

donderdag 15 oktober

Sportief bewegen voor senioren
12:00-13:00, Ouderkerk aan den IJssel, sporthal De Drie Maenen
Senioren kunnen onder deskundige begeleiding een uurtje sportief bewegen. Het uurtje sporten is bedoeld voor zowel dames als heren. De kosten zijn 50 euro voor twaalf weken. Meer informatie: 0180-681929 of 681569.

'Mindfulness bij kanker'
14:00-15:30, Krimpen aan den IJssel, De Tuyter
Inloophuis De IJssel - de ontmoetingsplaats voor kankerpatiënten - start met de training 'Mindfulness bij kanker'. De diagnose kanker heeft vaak grote impact en gaat gepaard met veel emoties. Het ervaren van stress is daarbij onvermijdelijk. De mindfulness training is gericht op het zo goed mogelijk om leren gaan met de gevolgen van de ziekte kanker. De training is in groepsverband en bestaat uit zes bijeenkomsten om de week van anderhalve uur. Inschrijven kan via: 010-7370069 of per mail: inschrijven@ inloophuisdeijssel.nl.

woensdag 21 oktober

Excelsior voetbaldag
09:00-15:30, Ouderkerk aan den IJssel, voetbalveld vv Spirit
Onder leiding van speelsters en trainers van Excelsior krijgen deelnemers voetbaltraining. Jongens en meiden tussen de 6 en 14 jaar kunnen zich aanmelden. Dat kan via: sbvexcelsior.nl/voetbaldagen. De kosten zijn 35 euro, inclusief lunch. Meer informatie is verkrijgbaar per mail via: richard.mank@excelsior4all.nl.

donderdag 29 oktober

Vlinders haken
13:00-15:00, Krimpen aan den IJssel, De Tuyter
Inloophuis De IJssel, de ontmoetingsplaats voor kankerpatiënten in de regio, organiseert een workshop vlinders haken. Kosten zijn twee strippen van de strippenkaart. Deze zijn verkrijgbaar bij de gastvrouwen. Het enige wat deelnemers mee moeten nemen is een dunne haaknaald. Inschrijving via: 010-7370069 of e-mail: inschrijven@inloophuisdeijssel.nl.. Workshops van Inloophuis De IJssel zijn alleen toegankelijk voor kankerpatiënten.

maandag 9 november

Boksclinic
19:30, Schoonhoven, N'Joy Healthy Living & Sports, Broeikweg 31a
Olympisch bokser Enrico Lacruz komt een boksclinic verzorgen. Twee uur lang leren deelnemers allerlei technieken en wordt de conditie flink op de proef gesteld. Deelname kost 50 euro per persoon, inclusief herstelshake na de training. Er is slechts plek voor dertig personen. Boeken kan via: info@njoyhealthy.nl.