Agenten gewond bij aanhouding Schoonhoven

schoonhoven • In Schoonhoven zijn twee agenten bij de aanhouding van een 28- jarige man licht gewond geraakt. Ook de aangehouden verdachte raakte gewond en moest naar het ziekenhuis.

Na binnengekomen informatie namen de agenten een kijkje in de woning aan de Uitdragersstraat. Ze troffen binnen een hoeveelheid lachgas en verdovende middelen aan. Daarop wilden de agenten de 28- jarige bewoner aanhouden. Toen de man dat hoorde, probeerde hij er vandoor te gaan.


Worsteling

De dienders wisten de man tegen te houden waarna hij zich begon te verzetten. Tijdens dit verzet ontstond er een worsteling en een valpartij. Hierbij raakten de twee agenten licht gewond. Ook de verdachte liep verwondingen op. De beide agenten hebben aangifte gedaan. De politie onderzoekt de zaak.


De man kan een flinke straf verwachten. Wie geweld gebruikt tegen politiemensen wordt niet alleen strafrechtelijk, maar ook financieel aangepakt voor het veroorzaken van schade. Ook als er aanwijzingen zijn dat het geweld is gepleegd onder invloed van alcohol of drugs, kunnen verdachten zwaardere straffen krijgen.


Schapen gestolen; één dier mogelijk geslacht

stolwijk • Uit een weiland in Stolwijk zijn in de nacht van maandag op dinsdag vijf schapen gestolen. De politie vermoedt dat één van de schapen ter plekke is geslacht.

Het bizarre incident moet tussen maandag 28 september 22.00 uur en dinsdag 29 september 05.00 uur hebben plaatsgevonden, meldt de politie Krimpenerwaard op Facebook. Agenten troffen in het weiland tussen de Schoonhovenseweg en de Opweg sporen aan die doen vermoeden dat één van de schapen is geslacht.


Iedereen die iets heeft gezien of gehoord van de dierenmishandeling, wordt opgeroepen zich te melden. Dat kan via: 0900-8844 of 0800-7000 (anoniem).