• Kees in 't Veld overhandigt de sleutels van Eetcafé De Crimpenaar aan de nieuwe eigenaren Tobias Mudde en Ronald Hordijk.
• Kees in 't Veld overhandigt de sleutels van Eetcafé De Crimpenaar aan de nieuwe eigenaren Tobias Mudde en Ronald Hordijk. Foto: Floris Bakker

Eetcafé De Crimpenaar in andere handen

'Deze plek heeft zóveel potentie'

krimpen a/d ijssel • Het duo kreeg donderdag de sleutels overhandigd van Eetcafé De Crimpenaar. "Meerdere mensen hebben ons voor gek verklaard, maar wij gaan ervoor", laat Hordijk enthousiast weten.

Mudde is eerlijk en maakt zich wel wat zorgen nu de coronamaatregelen zijn aangescherpt. Zo moeten horecazaken om 22.00 uur dicht en mogen er maximaal dertig gasten naar binnen. "Lastig natuurlijk, maar we moeten uitgaan van onze eigen kracht. En creatief zijn. Zo denken we eraan om de zaak iets eerder te openen. Of te werken in shifts. Voor we een beslissing nemen, gaan we eerst in gesprek met de medewerkers. Zij hebben natuurlijk de nodige praktijkervaring."


Goedlopende zaak

Vooralsnog gaat er weinig veranderen in De Crimpenaar, belooft Hordijk. "Kees in 't Veld, de vorige eigenaar, laat een mooie en goedlopende zaak achter. Er is dus voor ons geen enkele reden om de boel om te gooien. De komende tijd gebruiken we om aan te voelen hoe het hier loopt en wat er eventueel verbeterd kan worden. Pas in het nieuwe jaar willen we bijvoorbeeld eens kijken of we de menukaart aan moeten passen." Hordijk blijft actief voor bowling & partycentrum Krimpenhof, de zaak waar hij mede-eigenaar van is. "Tobias zal vooral hier in De Crimpenaar te vinden zijn. Indien nodig spring ik bij. En andersom geldt dat natuurlijk ook."

De twee kennen elkaar al jaren. Vaak hadden ze het erover om samen een horecazaak te runnen. Toen Eetcafé De Crimpenaar in de stille verkoop bleek te staan, besloten ze wat informatie in te winnen. Hordijk: "Kees wilde graag met pensioen en zocht een nieuwe eigenaar voor zijn zaak. Wij raakten direct enthousiast. Deze plek heeft namelijk zóveel potentie." Mudde wijst naar De Tuyter, het ontmoetingscentrum dat direct naast het eetcafé zit. "Je kunt er in de theaterzaal films zien, voorstellingen bijwonen of genieten van muziekoptredens. In de pauze haal je bij de bar een drankje, dat is het wel zo'n beetje. Wij denken dat er nog veel meer uit te halen valt." Om dat voor elkaar te krijgen hebben Hordijk en Mudde gesprekken gevoerd met de mensen achter de Cultuurwerkplaats en Synerkri. Ook zaten ze om de tafel met twee wethouders. "De gemeente wil dat De Tuyter en het eetcafé meer met elkaar verbonden zijn, eventueel door het realiseren van een nieuwe ingang. Dat zou natuurlijk geweldig zijn. Dan kunnen bezoekers hier een hapje eten om daarna naar een film of voorstelling te gaan. Krimpenaren kunnen dan in hun eigen dorp een avondje uit. Precies wat wij voor ogen hebben."