Leergeld zoekt ondersteuning

krimpen a/d ijssel • Stichting Leergeld Hollandsche IJssel is op zoek naar sponsoren. De gemeente stelt jaarlijks 12.500 euro beschikbaar, maar dat bedrag is niet toereikend.

De stichting helpt kinderen van 4 tot en met 17 jaar waarvan de ouders niet meer inkomsten hebben dan 120 procent van het wettelijk sociaal minimum. Het motto van de stichting is dat alle kinderen moeten kunnen meedoen. Dat doet de stichting onder andere door het verstrekken van een fiets aan kinderen die naar het voortgezet onderwijs gaan, een laptop aan kinderen vanaf groep 7 en bij te dragen aan de kosten voor een schoolreis.

Sinds 2018 werkt Leergeld Hollandsche IJssel samen met Krimpen aan den IJssel. Zowel op bestuurlijk als op ambtelijk niveau. De financiële situatie van de gemeente is slecht. Leergeld krijg om die reden geen extra aanvulling op het budget. In 2019 had de stichting een tekort in Krimpen van 11.000 euro en in 2020 is het geschatte tekort 17.000 euro. Voor 2021 zal er eveneens geen extra geld bijkomen. Om die reden is Leergeld dus naarstig op zoek naar ondersteuning.


Wie wil helpen, kan een donatie overmaken naar: NL85 RABO 0132 5416 53 t.n.v. Stichting Leergeld Hollandsche IJssel.


Dorcaswinkel dicht

schoonhoven • De kringloopwinkel van Dorcas aan de Achterwetering in Schoonhoven is tot 20 oktober gesloten. Ook worden er tot die datum geen spullen opgehaald of ingenomen. In de winkel werkt een groot aantal vrijwilligers die - als het om corona gaat - tot de kwetsbare groep behoren.

q www.dorcaswinkelschoonhoven.nl


Workshop over peutergedrag

krimpenerwaard • Speciaal voor ouders van kinderen tussen de 1,5 en 4 jaar komt het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Krimpenerwaard met de workshop 'Aan de slag met typisch peutergedrag’. In deze workshop horen deelnemers van alles over de ontwikkeling en het gedrag van peuters, de wilsontwikkeling. Wat kan je wel en niet kan verwachten van een kind van die leeftijd? Hoe ga je om met koppig gedrag? Hoe stel je grenzen? Ook komt aan bod: eten, slapen en driftbuien. De workshop bestaat uit twee bijeenkomsten en vindt plaats op woensdag 14 en 28 oktober van 19.30 tot 21.30 uur. Kosten zijn 10 euro per persoon. De bijeenkomsten zijn online via beeldbellen.


q www.cjgkrimpenerwaard.nl


Hulp nodig in eendenkooi

berkenwoude • Stichting het Zuid-Hollands Landschap zoekt iemand die de vrijwillige kooiker van eendenkooi Kooilust in Berkenwoude wil helpen bij het dagelijkse onderhoud. Kooilust was in 1936 de eerste aankoop van de stichting. Hierna volde nog vijf andere kooien. Waar het toen nog plekken waren waar werd gevangen voor consumptie, is het nu een plek voor winterse rust voor de eenden. Stuk voor stuk zijn het idyllische plekjes met een lange geschiedenis en zeldzaam cultuurhistorisch erfgoed. Bij Kooilust is ruimte voor twee vrijwilligers die de mouwen op willen stropen. Het werk bestaat uit maaien, zagen en snoeien. Ook worden er herstelwerkzaamheden uitgevoerd aan kooi en vangpijp. Wie interesse heeft kan een mailtje sturen naar: info@zhl.nl.