Inzamelen spullen

schoonhoven • Hoewel een rommelmarkt dit jaar vanwege corona niet kan worden georganiseerd, zamelt protestantse gemeente De Hoeksteen Schoonhoven-Willige Langerak op zaterdag 3 oktober wel boeken en rommelmarktspullen in. Tussen 9.30 en 11.30 uur kunnen de (nog goed bruikbare) materialen worden afgegeven in kerkgebouw De Hoeksteen, aan de Albert Schweitzerlaan 2 te Schoonhoven. Ook kleding voor het diaconale project ‘Tweedehands goederen’ van het Wijkpastoraat Oude Noorden in Rotterdam is weer welkom en kan op hetzelfde moment worden afgegeven.


Succesvolle collecte

regio • Ruim 28.000 vrijwilligers collecteerden door het hele land voor de strijd tegen spierziekten. In de regio IJsselstein en Lopik werd maar liefst 7.0530,90 euro opgehaald. De opbrengst is bestemd voor wetenschappelijk onderzoek naar spierziekten. Een groot succes was de QR codereader. Hiermee kon niet alleen eenvoudig op anderhalve meter afstand worden gedoneerd, ook werd de QR-link volop gedeeld in verschillende Whatsapp-groepen. Daarnaast werd ook veel werd gedoneerd in contanten.


Speurtocht tijdens Kliederkerk

schoonhoven • Een speurtocht met opdrachten en wat lekkers onderweg, aansluitend een korte viering buiten: dat zijn de ingrediënten voor een corona-proof Kliederkerk Schoonhoven op zondag 4 oktober. Kinderen en hun (groot)ouders kunnen starten met de speurtocht vanaf 15.00 uur bij het plein van basisschool PCB Ichthus aan de Merellaan 1 in Schoonhoven. De Kliederkerk duurt tot ongeveer 16.30 uur. Meer info via Facebook.


Programma
RTV K'waard

regio • Deze week op TV bij RTV Krimpenerwaard: dinsdag 29 september vanaf 20.00 uur is er een uitzending van de extra raadsvergadering, live op radio en televisie, vanuit de raadzaal in Alphen aan den Rijn.

Verder: De Waard aan Tafel, een wekelijks programma vanuit de studio in Bergambacht met deze week de volgende onderwerpen: toerisme in de Krimpenerwaard; vrouwelijke beiaardier en tevens buikspreekster Lydia Zwart en het Sportakkoord Krimpenerwaard. De muziek wordt verzorgd door de Lennon en Mc Cartney tribute band.

Daarnaast te zien: Restaurant Fuiks uit Capelle aan den IJssel verwerkt de rivierkreeftjes uit de Krimpenerwaard. De uitzendingen zijn van donderdag 1 t/m maandag 6 oktober , telkens om 10.00, 16.00, 18.00 en 21.00 uur. Elke woensdag zendt RTV Krimpenerwaard de Oranje top-30 uit. Alle opnames zijn tevens te bekijken via www.rtvkrimpenerwaard.nl


Spel- en activiteitenmiddag

lopik • Ouderencomité Lopik-dorp houdt op woensdag 30 september (14.00-16.00 uur) een spel- en activiteitenmiddag in dorpshuis de Schouw. Voor 2 euro (incl. koffie) kunnen belangstellenden kegelen, biljarten, sjoelen, jeu de boules en darten. Of voor de gezelligheid een praatje komen maken. In verband met de coronaregels is er geen rummikub en klaverjassen.