Cabauw boekt tweede zege op rij

cabauw • Cabauw wist in Moordrecht met 2-4 te winnen. De bescheiden dorpsclub gaat nu met zes punten uit twee duels mede aan de leiding in 4C.

Cabauw speelde overigens niet zijn beste wedstrijd tegen het matige Moordrecht. Tom Schaars en Ole van der Kroef zetten de Cabauwenaren op een 0-2 voorsprong, waarna de thuisclub een slordigheid afstrafte. In de tweede helft ging het Cabauw beter af. Schaars en Ruud van Lint brachten de marge op drie. Een door Moordrecht benutte penalty in de slotfase verontrustte Cabauw niet.

Bergambacht boekte in en tegen Moerkapelle een nipte 1-2 zege. Een uur lang speelden de Bergambachtenaren ver onder de maat. De thuisclub kwam verdiend op voorsprong en kon deze verdubbelen, nadat een verdedigende actie van een Bergambachtenaar een strafschop opleverde. Stefan van der Waals, die de geschorste Roy Pons verving, zag kans de elfmetertrap te keren.

"In de tweede helft werden we sterker, maar niet gevaarlijker voor het Moerkapelse doel,” aldus Bergambacht-trainer Jerry de Groot, die enkele aanvallende wissels bracht. Pieter Meijer scoorde de 1-1, Rody Bezemer schoot de winnende treffer tegen de touwen. Vanavond (dinsdag) haalt Bergambacht thuis om 20.00 uur de uitgestelde wedstrijd tegen Oosterheem in.

Stolwijk won met 6-0 van het Waddinxveense ASW en herstelde zich hierdoor van de eerdere zeperd tegen Cabauw (5-1 verlies). In de eerste helft speelde de thuisclub erg geconcentreerd. De eerste vier goals vielen na vloeiende aanvallen. Na de rust werd het spel slordiger. Teveel pionnen ‘vergaten’ de afspraken. Joost van Niekerk, Raymond Spierdijk, Marco Verkaik en Nick Teeuwen maakten de Stolkse goals.

Haastrecht won in Zoetermeer in een pittig duel met 1-3 van Oosterheem, dat goed tegenstand bood. De Haastrechtenaren waren trefzekerder dan de aanvallers van Oosterheem. Thijmen Raateland en Bjorn van Leeuwen (strafschop) zetten het elftal van Marco Versloot voor rust op een veilige marge. Opnieuw Raateland stelde de zege na de thee veilig.

SPV’81 verloor in Benthuizen na een doelpuntloze eerste helft met 8-0 van BSC’68. De Polsbroekenaren hielden lang stand door de linies kort op elkaar te laten spelen, maar toen de eerste tegengoal eenmaal een feit was, was er geen houden meer aan.

Ammerstol verloor in Gouda met 4-2 van GSV, dat lange tijd met tien man speelde. Bij rust was het 1-1. In de tweede helft scoorde de thuisclub uit twee hoekschoppen, waarbij doelman Kevin van Herk zich liet verrassen. Nadat een GSV’er natrapte (rood) en de Goudse doelman een terugspeelbal onder zijn voeten door liet gaan, ging het elftal van Rieny Looren de Jong op jacht naar de gelijkmaker. "Dat deden we in een te laag tempo,” baalde Looren de Jong. "Er had meer ingezeten. In de slotminuut ging na een uitval van GSV de bal op de stip.”

Voor rust hield Gouderak het nog aardig dicht in de uitwedstrijd tegen Floreant. Na de pauze stortte het elftal van trainer Wynou Slegtenhorst volledig door zijn hoeven en werd het 7-0 voor de thuisclub. “Dit is een hele zware domper”, sprak de coach na afloop. “Vorige week tegen BSC speelde iedereen keurig vanuit zijn taak, daar was in de tweede helft tegen Floreant niets meer van te zien. Dit is een harde tik. We stonden voor paal.”