• Vissen, een van de vele activiteiten bij Stollywood.
• Vissen, een van de vele activiteiten bij Stollywood.

Lekker ravotten en vies worden bij Stollywood

stolwijk • Veel kinderen brengen een groot gedeelte van hun vrije tijd achter hun telefoon, tab of spelcomputer door. ‘Zonde’, vindt Tino van Atten van Stollywood.

“De meeste kinderen vinden buiten spelen ook leuk, maar gamen en sociale media zijn makkelijker en op elk tijdstip te doen. Je moet kinderen gewoon het juiste zetje geven om lekker buiten te gaan ravotten.”


Pijl en boog
Bij de circa 1.000 kinderen die al via Stollywood in de polders van de Krimpenerwaard zijn geweest met hun kinderfeestje of tijdens een speeldag, blijkt dat de grote meerderheid het volgens Van Atten geweldig vindt om nat en vies te worden:


“De kinderverjaardagen, vakantiespeeldagen en groepen 8-feestjes van Stollywood zijn gebaseerd op het ‘buiten spelen’ wat ik zelf in mijn jeugd ook altijd deed. Denk aan vissen, varen, een vlot bouwen en ermee varen, slootje springen, polsstokspringen, met pijl en boog schieten, een kampvuur maken, met touwen over het water slingeren en ga zo maar door. Zelfs kinderpaintball op het Stollywood-eiland is tegenwoordig mogelijk.”


Passie
Sinds drie jaar deelt de ‘kapitein’ van Stollywood zijn passie -in de voetsporen van 'Arie Safarie'- voor de polder met anderen door middel van rondvaarten, bedrijfsuitjes en kinderfeestjes.


Naast het snoeken in de winter voor vissers en groepsuitjes, is het deze winter ook mogelijk om met kinderen -en hun pappa of vriendje- achter rovers aan te gaan.


Open-speeldagen
Tijdens de herfstvakantie zijn er weer de 'open-speeldagen' van Stollywood, zodat kinderen alleen of met een vriendje de hele dag in de polder kunnen ravotten.


Vanwege corona heeft Stollywood nauwelijks rondvaarten voor volwassenen kunnen doen. Tino van Atten: “Nu is het weer mogelijk bij maximaal tien personen en maximaal vijf huishoudens door middel van het plaatsen van spatschermen tussen de huishoudens in de boot. Hierdoor kunnen we weer varen en vooral genieten van de polders en het kreeftenbuffet volgens de richtlijnen van het RIVM.”


Alle informatie: www.stollywood.nl