Cafe 'de Sjaak' een week dicht

lopik • Op last van burgemeester Laurens de Graaf is afgelopen vrijdag café de Sjaak in Lopik voor de duur van een week gesloten. De horecagelegenheid aan de Anna van Burenstraat 11 had afgelopen periode meerdere waarschuwingen gehad voor het overtreden van de coronamaatregelen en geluidsoverlast.

Burgemeester Laurens de Graaf had deze beslissing liever niet genomen: “Maar het is van groot belang dat mensen zich aan de coronamaatregelen houden bij een bezoek aan een café of restaurant. De eigenaar moet er vervolgens voor zorgen dat de regels worden nageleefd. De meeste horecagelegenheden in onze gemeente houden zich hier prima aan en doen hun uiterste best om veilig uitgaan mogelijk te maken. Ondanks herhaalde waarschuwingen en gesprekken met de ondernemer van café de Sjaak is dat helaas in dit geval niet gelukt. Ik betreur dat ten zeerste.”
Bij een controle een weekend eerder constateerden gemeentelijke handhavers bij de Lopikse horecazaak overtredingen van de geldende coronaregels. Bezoekers die het café recent hebben bezocht, worden geadviseerd zich bij klachten direct te laten testen. De Graaf: "Inmiddels heeft er een constructief gesprek plaatsgevonden tussen de ondernemer van café de Sjaak en de gemeente Lopik. De uitbaatster gebruikt de week waarin het café is gesloten om na te denken over hoe na de heropening de overlast tot een minimum beperkt kan worden en hoe de coronamaatregelen wel in acht kunnen worden genomen."
De sluiting is opgelegd op basis van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) van de gemeente Lopik. Ook kreeg het café een boete van 4.350 euro op basis van de noodverordening COVID-19 van de Veiligheidsregio Utrecht (VRU).


Opbrengst collecte Nierstichting

regio • De opbrengst van de Nierstichtingcollecte bedraagt in de Krimpenerwaard (de kernen Ammerstol, Berkenwoude, Krimpen aan de Lek en Schoonhoven) 6.207,08 euro. De Nierstichting kan met de opbrengsten o.a. onderzoeken doen voor het voorkomen van nierschade, de draagbare kunstnier ontwikkelen, zorgen voor een kortere wachtlijst en de kansen vergroten op succesvolle transplantaties. Meer informatie is te lezen op www.nierstichting.nl