Schoonhoven in verwarring

alblaserdam • Beide trainers dachten na het laatste fluitsignaal van de arbiter dat het pittige duel door Alblasserdam met 3-2 gewonnen was. Na de wedstrijd liet de man in het zwart alsnog weten dat de wedstrijd gestaakt was.
"Ik weet niet wat ik hierover moet zeggen,” verzuchtte Schoonhoven-trainer Raymond van der Kort. "Wij lieten van onze kant duidelijk merken dat we het niet eens waren met een aantal beslissingen van de scheidsrechter. Ik kreeg er zelfs een waarschuwing voor. We kwamen terug tot 3-2, nadat de keeper van Alblasserdam rood kreeg. In de slotfase werd er een zware overtreding gemaakt op een van onze spelers die onbestraft bleef. Onze bank sprong op en in het tumult botste de scheidsrechter tegen een van ons op. Hij meldde mij dat hij ermee stopte. Ik ging ervan uit dat we verloren hadden. Nu staan er nog enkele minuten op de klok.” De Schoonhovense treffers werden gescoord door Arie Versluis (1-1) en Mo el Harracha (3-2).


Weer een zeperd voor Spirit

zwijndrecht • Spirit beleeft bepaald geen droomstart deze competitie. Na twee duels hebben de Ouderkerkers nog geen punt gepakt. Ging het vorige week mis in de thuiswedstrijd tegen Alexandria’66 (1-3 verlies), zaterdag werd daar een 1-0 nederlaag uit bij Pelikaan aan toegevoegd.
“Heel zuur”, verwoordde Spirit-trainer Richard van Cappellen zijn gevoel na afloop. “Pelikaan is exact twee keer over de middellijn geweest, maar pakt wel drie punten. Da’s balen.” Des te meer omdat de ‘kanaries’ volop kansen kregen om zelf ook te scoren. Twee inzetten op de lat en een mislukte kopbal voor een vrij doel makten duidelijk waar het bij de Ouderkerkers aan schort: accuratesse voor het doel. Ook na rust bepaalde Spirit het spel zonder op de juiste momenten aanvallend gif te tonen. Van Cappellen: “We gaan deze week aan de slag om wat reparatiewerk toe te passen. Hopelijk staan we er zaterdag tegen CWO en belonen we onszelf dan wél.”


Lekkerkerk pakt punten

lekkerkerk • Edward Knook liep na het duel van Lekkerkerk met Groot-Ammers met een tevreden grijns over sportpark Tiendweg-West. Zijn ploeg had zeventig minuten lang prima voetbal gespeeld, een hectische slotfase overleefd en via een 2-1 overwinning drie punten toegevoegd aan zijn totaal. “Nadat Groot-Ammers halverwege de tweede helft met een mazzelgoal op 2-1 was gekomen werd het nog even spannend”, aldus Knook. “Maar we wisten de stormloop te doorstaan.” Lekkerkerk legde de basis voor de zege in het begin van de tweede helft. Pim Molenaar en Fabian Herststeijn mochten zich laten feliciteren met respectievelijk de 1-0 en de 2-0.


FC Perkouw houdt moeite met scoren

berkenwoude • FC Perkouw stond voor de tweede in dit nog prille seizoen met lege handen. Meerkerk won in Berkenwoude met 0-1.
Perkouw-trainer Marc van der Zee had er goed de balen in. “Ons probleem is dat we moeilijk scoren”, legde hij de vinger op de zere plek. Van der Zee zag onder anderen Elgar Mudde, Kevin Gutink, Arno Verbree en Mark van der Laan vanuit kansrijke positie falen. Meerkerk slaagde er halverwege de tweede helft in op voorsprong te komen en groef zich vervolgens in. FC Perkouw had er geen antwoord op.