Thijs Beekhuizen maakt hattrick

lopik • SV Lopik boekte in Kockengen, tegen de gelijknamige dorpsclub, een 1-5 zege. Het kwaliteitsverschil was groot en de Lopikenaren creëerden aardig wat kansen.

Alleen Patrick Broekhuizen en Thomas Bakker kwamen in de eerste helft tot scoren. Vlak voor het rustsignaal liet de Lopikse defensie zich verrassen door de twee meter lange spits, die al koppend een ploeggenoot vrij voor doel zette. Na de pauze zette de thuisclub alles op alles om de gelijkmaker te scoren. Dit kostte te veel kracht. "Op een gegeven moment was de pijp leeg bij Kockengen,” vertelde Lopik-trainer Mark Imandt. "Wij kwamen niet meer in de problemen. Thijs Beekhuizen scoorde drie keer op rij. Wat ik bijzonder vind, is dat de scorende spelers pas 18 jaar zijn."

Benschop verloor in en tegen De Meern na een 0-1 voorsprong met 3-1. Rond de 30ste minuut kreeg Daiminos Damkalis zijn tweede gele kaart, waarna Benschop de grip op de wedstrijd verloor. In het gelijkopgaande eerste half uur zette Achraf Merroun de Benschoppenaren nog op voorsprong. Kort daarna trok Damkalis zijn tegenstander in het strafschopgebied naar de grond. Vanaf elf meter kwam de thuisclub langszij. Benschop kwam met tien man te staan toen Damkalis opnieuw in de fout ging. Benschop-doelman Jesper van den IJssel hield tot de rust de blauw-witten met goede reddingen in de wedstrijd. De Meern zette in de tweede helft extra aan. Na de tweede goal van de gastheer gaf Benschop zich nog niet gewonnen. Martijn de With schoof een linie op. Achterin werd een-op-een gespeeld. Nadat Merlijn van den Berg een kleine mogelijkheid op de gelijkmaker liet liggen, leidde een counter de knock-out in.