Nieuw: BSO Stolwijk-dependance

stolwijk • De nieuwe BSO Stolwijk-dependance van IJsselkids Kinderopvang opent donderdag 1 oktober de deuren. Het wordt een plek waar kinderen kunnen sporten, dansen, spelen en bewegen in de buitenlucht. De BSO is namelijk gevestigd op een unieke en leuke locatie: bij voetbalvereniging Stolwijk.

“Het hele jaar door kunnen kinderen hier meedoen aan een afwisselend activiteitenprogramma”, vertelt Lies Viegas, locatiemanager van de nieuwe BSO. “Op die manier ontdekken ze wat ze leuk vinden en waar ze goed in zijn. Er is veel ruimte om lekker te bewegen na schooltijd: spelen, rennen, sporten, stoeien. Geen dag zal hetzelfde zijn.”

Tijdens de schoolvakanties vindt de opvang plaats bij BSO Stolwijk aan de Bilwijkerweg 6, in het gebouw van basisschool De Sterrenboom. “Tijdens de schoolvakanties wordt er altijd een speciaal programma samengesteld en is er genoeg te doen”, vertelt Lies Viegas. “Kinderen kunnen zelf vooraf aangeven welke activiteiten ze graag in dat programma willen doen. Denk bijvoorbeeld aan kook-, sport- en spelactiviteiten. Daarnaast gaan ze ook regelmatig op stap naar leuke plekjes in Stolwijk.”

IJsselkids is als kinderopvangorganisatie vertegenwoordigd in Capelle aan den IJssel, Zevenhuizen/Moerkapelle, Moordrecht, Haastrecht, Bergambacht en Stolwijk.


Aangepaste programmering Het Kwartier

stolwijk • Cultureel centrum Het Kwartier in Stolwijk heeft haar seizoensprogramma aangepast aan de huidige omstandigheden. Bezoekers kunnen komende periode coronaproof genieten van afwisselende voorstellingen.

Zo zijn er op zaterdag 10 oktober twee optredens van het duo Jop Wijlacker en Dennis Kolen, die een tribute to Lennon&McCartney presenteren. Er is een optreden om 19.30 uur en een om 21.00 uur.

Wijlacker en Kolen hebben de laatste vier jaar langs de Nederlandse theaters gereisd met hun voorstelling 'Sounds of Silence', een succesvol eerbetoon aan Simon & Garfunkel. Ook in het nieuwe programma 'Two of Us' wordt het publiek meegenomen op een nostalgische reis langs het beroemde Strawberry Fields, via de slaapkamer van Paul McCartney waar ze hun eerste hits schreven, langs de kroegen van Hamburg en uiteindelijk Across the Universe.

Kaartjes à 12,50 euro voor deze voorstellingen zijn verkrijgbaar bij Het Kwartier of te reserveren via nieuws@hetkwartierstolwijk.nl


Repair Café in Theater Concordia

haastrecht • Donderdag 1 oktober is er weer een Repair Café in Haastrecht. Iedereen is welkom om tussen 13.30 en 16.00 uur met hun kapotte spullen naar Theater Concordia te komen, om die ter plaatse, samen met vrijwillige reparateurs weer in orde te maken.
Het eerste coronaproof Repair Café was een succes. De reparateurs hebben bijna twintig reparaties uitgevoerd en iedereen was blij dat het Repair Café weer open was. Mensen hadden er naar uitgekeken, aldus een vrijwilliger.