Ondertekening Sportakkoord

regio • In de kantine van vv Lekkerkerk vond vrijdag de ondertekening van het Sportakkoord van de gemeente Krimpenerwaard plaats. Dit betekende ook de formele overdracht van de opdracht van sportformateur Jan Janssens aan Team Sportservice Krimpenerwaard.

Jan Janssens stond tijdens de bijeenkomst stil bij het doorlopen traject, de diverse bijeenkomsten die zijn georganiseerd, het getoonde enthousiasme door de aanwezigen en deelnemers en toonde zich verheugd met de uitkomsten: “Er is een groot aantal actiepunten benoemd, die uiteenlopen van zeer concreet en direct uitvoerbaar, tot punten die nader onderzoek nodig hebben. Het was een dynamisch proces met deelname van sportverenigingen, instanties en instellingen. Ik wens de gemeente Krimpenerwaard veel succes toe bij de vervolgstappen."

De formele overgang werd bekrachtigd door het ondertekenen van een sterk vergrote afdruk van het Sportakkoord, waarbij alle aanwezige vertegenwoordigers -ongeveer 40- voor de persoonlijke ondertekening zorgden. In totaal hebben zo’n 60 sportorganisaties en instellingen zich bij het initiatief aangemeld. Dat blijkt een recordaantal te zijn in Nederland.

De avond werd aan elkaar gepraat door een vertegenwoordiger van Team Sportservice Krimpenerwaard. Hij overhandigde het eerste officiële exemplaar van het Sportakkoord aan wethouder Lavinja Sleeuwenhoek.

Om de aftrap van het Sportakkoord luister bij te zetten werden de eerste drie gehonoreerde aanvragen in het zonnetje gezet. Hannie Stolwijk ontving namens de tien gezamenlijke tennisverenigingen een cheque voor de Krimpenerwaard Cup. Hierbij spelen alle tien de tennisverenigingen in een onderlinge competitie -verschillende leeftijdscategorieën en samenstellingen- op alle tien de tennisparken. Deze wedstrijden worden na afloop van de huidige KNLTB-competitie en voorafgaand aan de volgende competitie georganiseerd.

Ze nodigde de aanwezigen uit de handschoen actief op te pakken. “Het is goed voor alle betrokkenen, het opent deuren voor diverse activiteiten en contacten en het levert heel veel plezier op. Dus, ga vooral aan de slag en meld nieuwe initiatieven aan, want vanaf 1 oktober wordt er voor een maand weer een nieuwe aanvraagronde geopend. Voor 2020, 2021 en 2022 is er in totaal 20.000 euro beschikbaar.”

Wethouder Sleeuwenhoek benadrukte dat er nog zo’n 200 initiatieven, die reeds zijn ingediend, wachten op nadere invulling en ter voorbereiding tot uitvoering. Er is voor 2020 nog voldoende budget beschikbaar en ze nodigde de aanwezigen dan ook uit hun aanvragen in te dienen. “De gemeente stimuleert in alle woonkernen diverse initiatieven, zowel op sportief als cultureel gebied. Dit met het doel om alle inwoners, in alle leeftijdscategorieën, actief te betrekken. Dat kan alleen als iedereen een steentje bijdraagt. Het team van Sportservice staat klaar om mee te helpen en te ondersteunen."

Een goed voorbeeld is het opzetten van een Sportcafé waar sportverenigingen (tennis, gymnastiekverenigingen, schaatsers, wielrenners, paardrijders, zaalvoetballers, atleten en vertegenwoordiers van sportscholen) een gezamenlijk thema kunnen uitdiepen. De eerste contacten zijn al gelegd en een thema krijgt al vorm (hoe om te gaan met ledenbehoud en ledenverloop). Eén en ander zal op korte termijn nader uitgewerkt en georganiseerd worden.