Belvédère: een stukje geschiedenis

schoonhoven • Belvédère werd in 1861 als 'koffiehuis en logement' bij de steiger 'De Kat' door Lambert van Zessen geopend. Hij plantte de platanen, die nog steeds (!) het terras van schaduw voorzien. In het sociëteitsgebouw onder het restaurant kwamen twee kegelbanen.

De broers Piet en Wim de Wit uit Amsterdam verhuisden in 1961 naar Schoonhoven en namen na drie jaar pacht het horecabedrijf over van J. van Asperen.

In 1993 kwamen hun ondernemende zonen Jos en John in beeld. Zij namen het stokje over en gaven de locatie met investeringen nieuw elan.

In 1998 werden na een grondige verbouwing twaalf nieuwe hotelkamers opgeleverd. Daarmee werd de aloude hotelfunctie in ere hersteld.

Deze ingreep leverde meer klandizie op en bezorgde Belvédère bovendien de hoogste nationale onderscheiding van de ANWB: hotelkampioen.


Programma RTV Krimpenerwaard

regio • Deze week op tv bij RTV Krimpenerwaard:

De Waard aan Tafel, een wekelijks programma vanuit de studio in Bergambacht, met deze week de volgende onderwerpen: Kickboxing Haastrecht; Rob Maas, de nieuwe predikant van de Protestantse Gemeente in Lekkerkerk en Scouting Admiraal de Ruyter uit Krimpen aan de Lek. De muziek wordt verzorgd door Maurice van Kersbergen. De uitzendingen zijn van donderdag 17 t/m dinsdag 22 september, steeds om 10.00, 16.00, 18.00 en 21.00 uur.
Iedere woensdag zendt RTV Krimpenerwaard de Oranje top-30 uit. De uitzendtijden zijn: 10.00, 13.00, 17.00, 21.00 en 24.00 uur. Alle opnames zijn tevens te bekijken via www.rtvkrimpenerwaard.nl


Boekenverkoop

lopik • In De Schaapskooi te Lopik wordt zaterdag 26 september weer een boekenverkoop gehouden. Bezoekers zijn tussen 10.00 en 12.00 uur welkom om boeken uit te zoeken.