VluchtelingenWerk zoekt vrijwillig juridisch begeleider

regio • VluchtelingenWerk Krimpenerwaard - vestiging Schoonhoven- is op zoek naar een vrijwilliger Juridisch Begeleider.

Hij of zij ondersteunt cliënten bij bijvoorbeeld verblijfsvergunningen, familierechtelijke procedures en naturalisatie.

“Vanuit de kantoren in Schoonhoven en Lekkerkerk bieden we met een enthousiast team van vrijwilligers ondersteuning aan vluchtelingen in de gemeente Krimpenerwaard”, verklaart Inge Gillis. “We begeleiden, ondersteunen en coachen cliënten bij juridische –asielgerelateerde- onderwerpen, zoals verblijfsvergunningen, familierechtelijke procedures en naturalisatie.”

Gezinshereniging
Ze vertelt een praktijkvoorbeeld: “Ali komt met regelmaat binnenlopen op het kantoor van VluchtelingenWerk in Schoonhoven. Hij wil graag weten of zijn gezin al naar Nederland mag komen. Vanwege corona is gezinshereniging stil komen te liggen, maar nu er weer gevlogen mag worden kunnen we ons weer inzetten om Ali en andere gezinnen te helpen hun gezin te herenigen.”

Wie mensen zoals Ali wil helpen, en een luisterend oor wil bieden, moet zich vooral nader laten informeren. “Voor de functie van vrijwilliger juridisch begeleider heb je geen juridische achtergrond nodig. Men moet wel bereid zijn om trainingen te volgen en minimaal over HBO- niveau beschikken. De tijdsbesteding is in overleg.”

Voor meer informatie: Inge Gillis, igillis@vluchtelingenwerk.nl/06-30783616.

Zie ook Instagram: @vluchtelingenwerk_krwaard.