Deze week op TV bij RTV K'waard

regio • Dinsdag 8 september (aanvang 19.30 uur) is er een live-uitzending op zowel radio als televisie vanuit het gemeentekantoor in Lekkerkerk van de raadscommissie Samenleving Bestuur Beheer en Verkeer. Op het programma onder andere een presentatie over de verplaatsing van de bibliotheek in Bergambacht, het subsidiejaarplan en een tijdelijke sporthal aan de Meent in Schoonhoven.
Iedere woensdag zendt RTV Krimpenerwaard de Oranje top-30 uit. De uitzendtijden zijn: 10.00, 13.00, 17.00, 21.00 en 0.00 uur. Alle opnames zijn tevens te bekijken via www.rtvkrimpenerwaard.nl


Cursus voor kinderen na scheiding

regio • Blijvend ouderschap en het contact tussen kind en ouders staan centraal in Het Brugproject. Er zijn geen kosten verbonden aan deelname.

De gemeente Krimpenerwaard subsidieert deze training voor gescheiden ouders en hun kinderen. Start op 21 september.
“Scheiding is altijd een ingrijpende gebeurtenis, hoe het ook verloopt”, weet Dieuwertje Meijer. “Het is niet vanzelfsprekend dat het kind een goede relatie houdt met beide ouders, terwijl dit wel van groot belang is. Door hiervoor zorg te dragen kan een kind zich zo goed mogelijk blijven ontwikkelen en leert het omgaan met de veranderingen. De kinderen bouwen tijdens de training een symbolische brug voor zichzelf tussen hun ouders, en de ouders worden intensief betrokken in dit proces.”
De training is voor kinderen van ongeveer 8-12 jaar. Inschrijven is mogelijk via www.pedagogische-begeleiding.nl, Daar is ook meer informatie over de training te vinden. Er is plaats voor maximaal acht kinderen in deze groep. Contactpersoon is Dieuwertje Meijer van Pedagogische Begeleiding Krimpenerwaard, 06-29208907.


Proefles beweegactiviteit

schoonhoven • Stichting SWOS biedt bij al haar beweegactiviteiten een proefles aan.
“Veel mensen durven momenteel in verband met corona nog niet zo veel te ondernemen”, licht Sophia Dijkstra namens Stichting SWOS toe. “Belangstellenden kunnen dan zelf ervaren dat sommige sporten -denk aan gym, zumba of yoga- nog prima te doen zijn op anderhalve meter afstand van elkaar.” Meer informatie: Stichting SWOS, 381227 of www.swoschoonhoven.nl


Geen najaarsprogramma

benschop • De werkgroep van het Kursusprojekt Benschop biedt dit najaar vanwege corona geen nieuwe cursussen aan.

De werkgroep: “We vinden dit erg jammer voor de docenten, de zalen en cursisten. En voor ons: we hadden al een afwisselend programma en een nieuwe website klaar staan, met leuke nieuwe en bekende cursussen om mensen op te beuren na het afgebroken voorjaarsprogramma. Maar we houden ze in de planning en hopen dat komend voorjaar weer meer mogelijk is.”
Tenslotte: “Sommige doorgeschoven cursussen van het voorjaarsprogramma gaan wel door, andere niet. De betreffende cursisten worden benaderd.” Zie ook: www.kursusprojektbenschop.nl