Proeverij-muziekavond op plein

haastrecht • Buiten op het Concordiaplein vindt zaterdag 12 september een ‘Proeverij-muziekavond’ plaats met The Amazing Stroopwafels en de ‘sleazy listening band’ Drie Vierkante Meter.

Normaal gesproken wordt medio september de Proeverij gehouden op het Havenplein in Haastrecht: een gezellige avond met lokale ondernemers, die diverse gerechten en dranken serveren. Het Nederlands kampioenschap kaasrollen en een muzikale omlijsting maken deze avond tot een jaarlijks terugkerend populair dorpsevenement.

Vanwege corona en de bijbehorende maatregelen dit jaar geen Proeverij in zijn vertrouwde vorm, maar wel een Proeverij-muziekavond ‘op het plein’. Het moet een sfeervolle avond worden met de mogelijkheid om een borrelplank te bestellen met onder meer lokale streekproducten en versnaperingen. Ook is er de mogelijkheid om naast de huiswijnen een kleine selectie geselecteerde wijnen van lokale slijterij Bij de Sluis te bestellen.

Daarnaast is er muziek. The Amazing Stroopwafels behoeven eigenlijk geen verdere introductie. Bezoekers kunnen zich laten meevoeren met bekende hits als Oude Maasweg, De Reus van Rotterdam, Ik ga naar Frankrijk en Voor de Storm.

Drie Vierkante Meter Sleazy listening staat voor akoestisch met slechts een paar ‘waffers, woefers en tweeters’. Jazz, maar dan niet zittend met de benen over elkaar en een pijp in de hand.

De Proeverij-muziekavond ‘op het plein’ vindt 12 september plaats van 17.00 t/m 22.00 uur. Entreetickets (à 10 euro) zijn te bestellen via www.theaterconcordia.nl

Het zitconcert vindt buiten plaats op het terras, met inachtneming van de geldende RIVM-richtlijnen, en bij voldoende aanmeldingen.