Parkeeractie: ‘respecteer blauwe zone’

haastrecht • KVO-werkgroep Haastrecht vestigde woensdag met een speciale actie de aandacht op de regels voor parkeren in de blauwe zone. Na afloop van de actie volgt strenger toezicht door boa’s en politie. Doel is om de blauwe zone in ere te herstellen, zodat bezoekers dichtbij de winkels kunnen parkeren.

In de KVO-werkgroep Haastrecht werken gemeente, politie en brandweer samen met de ondernemers van Haastrecht. Gezamenlijk streven zij ernaar om het centrum schoon, heel en veilig te houden en waar nodig te verbeteren.

De werkgroep merkte op dat niet alle bezoekers van het centrum in Haastrecht weten wat de regels voor parkeren in een blauwe zone zijn. Zij worden hierop komende periode door onder andere politie en boa’s gewezen. Zo mag een auto maximaal 1,5 uur geparkeerd staan en moet de begintijd van het parkeren worden aangegeven met een parkeerschijf. Onder de ruitenwissers van geparkeerde auto's zonder parkeerschijf werden flyers achtergelaten met informatie over de actie.
Na een periode van informeren en waarschuwen wordt daadwerkelijk overgegaan tot het uitdelen van boetes. Wethouder Jan Vente: “Dit met het doel om de blauwe zone weer te laten zijn waar deze voor is ontwikkeld: een zone die alle bezoekers in staat stelt dichtbij de winkels te parkeren en op een prettige manier inkopen te kunnen doen.”
Reden voor de wethouder om als officiële start van de actie de slogan ‘De regels van blauw gelden ook voor jou’ met (milieuvriendelijke) krijtverf op straat te spuiten.


Ontwerpen
(kinder)vlag

krimpenerwaard • De gemeente Krimpenerwaard heeft nog geen officiële vlag. Inwoners worden daarom opgeroepen om er een te ontwerpen. Zij hebben daarvoor tot 15 oktober de tijd.

Kinderen uit de bovenbouw (groep 5 tot en met 8) kunnen eveneens aan de slag. Hen wordt gevraagd een speciale kindervlag te ontwerpen. Deze zal op 9 oktober worden gehesen in de mast bij het gemeentekantoor in Lekkerkerk. Het ontwerp insturen kan per foto of op papier voor 28 september naar: griffie@krimpenerwaard.nl of Postbus 51, 2820 in Stolwijk.