10e Nazomerloop gaat door

schoonhoven • Atletiekvereniging Avantri Schoonhoven houdt zondag 6 september de 10e Rivierenland Nazomerloop.

In het kader van corona zijn er verschillende maatregelen getroffen om het evenement veilig te laten verlopen, meldt de organisatie: ‘Zo starten de 5 en 10 kilometer bijvoorbeeld in groepjes van drie lopers tegelijkertijd. Hiermee wordt de 1,5 meter-afstand gerespecteerd. De jeugd -1.500 meter- start wel groepsgewijs.'

Alleen voorinschrijven is mogelijk. Het maximum aantal deelnemers is honderd per afstand. Meer informatie: /www.avantri.nl


Timmerarends wint in Vlist

vlist • In augustus 1960 werd de eerste wedstrijd polsstokverspringen in Vlist gewonnen door Teus Vlot met een sprong van 8,65 meter. Zestig jaar later ging de wedstrijd om De Samenwerkingsbokaal bij de senioren naar Erwin Timmerarends (Bodegraven) met een afstand van 21.07 meter. Een reuzensprong voorwaarts dus.

Zomerse omstandigheden zorgden zaterdag voor goede omstandigheden op de Vlister schansen. Erwin Timmerarends won de bokaal en werd op het podium vergezeld door Daniel Cluistra (Haastrecht/19.22m.) en Rian Baas (Utrecht/18.96m.)

Drie bokalen bleven in Vlister handen. Bij de dames won Kimberly Slootjes-Engelhart (14.35m - Haastrecht) voor Wendy Helmes (13.29m – IJsselstein) en Julia van Eijk (13.23m – Haastrecht).

Bij de junioren was het een spannende strijd, waarbij de bokaal uiteindelijk in handen kwam van Lucas van Eijk (17.83m – Haastrecht). Hij bleef Bas van Leeuwen (17.77m – Woerden) en Corné de Regt (16.61m - Linschoten) voor.

De jonge Mark van der Horst (Schoonhoven) onderstreepte zijn prima vorm met 18.04 meter na een serie verre sprongen. Ook hier was de concurrentie dicht in de buurt met Benshopper Roy Velis (17.49m) en Hidde van Dam (16.48m) uit Montfoort.

Bij de meisjes werd de Vlister favoriet Suzanne Mulder (13.46m) door Lieke Stolwijk (Bodegraven) verslagen. Zij noteerde met 13.78 meter haar tweede dagtitel op rij. Laura Maaijen (13.39m – Haastrecht) pakte de derde prijs.

Op vrijdagavond werd er door de jeugd en tweede klasse-springers een 20-tal persoonlijke records gesprongen, zodat ook deze springers lieten zien dat de oer-Hollandse sport nog springlevend is.