Kinderactiviteiten in slotweek vakantie

lekkerkerk • Een Huttendorp zit er dit jaar vanwege corona helaas niet in, maar dat betekent niet dat er voor kinderen in Lekkerkerk in de laatste zomervakantieweek niets te doen is.

Belangstellenden kunnen zich tot en met aanstaande donderdag aanmelden voor de kinderrommelmarkt, die Stichting Kinderwerk Lekkerkerk op zaterdag 22 augustus organiseert. “Deze activiteit, die normaal gesproken onderdeel uitmaakt van het Huttendorp, vindt nu zelfstandig plaats van 10.00 tot 14.00 uur op het Raadhuisplein. Kinderen die hun speelgoed, boeken of wat dan ook willen verkopen kunnen zich aanmelden, waarna wij een mooi -coronaproof- plekje voor ze uitzetten”, licht Carlo Bijl namens de Stichting Kinderwerk Lekkerkerk toe.

Woensdag 26 augustus organiseert de stichting vervolgens een sport- en spelmiddag op de oude ijsbaan. Carlo Bijl: “De precieze invulling is in handen van Stichting Jeugd en Jongerenwerk Midden Holland en Team Sportservice Krimpenerwaard. Zeker is dat kinderen van 13.00 tot 16.00 uur hun energie volop kwijt kunnen in uitdagende activiteiten.” Aanmelden kan tot en met de dag daarvoor. Zaterdag de 29ste organiseert Stichting Kinderwerk Lekkerkerk tenslotte samen met Ondernemers Coöperatie Lekkerkerk (OCL) een speurtocht. Deze voert van 10.00 tot 14.00 uur langs de winkels en bijzondere plekjes van Lekkerkerk. Voor de beste speurders zijn leuke prijzen beschikbaar. Startpunt is Amicitia. Ook voor deze activiteit geldt: aanmelden kan tot en met de dag daarvoor. Carlo Bijl tenslotte: “Met deze activiteiten bieden we de kinderen nog een beetje een alternatief, maar uiteraard hopen we komend jaar weer gewoon een Huttendorp te organiseren.” Kinderen kunnen zich via Facebook (Kinderwerk Lekkerkerk) of email (info@kinderwerklekkerkerk.nl) aanmelden.