Poëziewandeling rondom Henk Kooijman

haastrecht • In de maand september wordt in Haastrecht -coronaproof- een poëziewandeling rondom het werk van dichter Henk Kooijman georganiseerd. De gedichten worden getoond op grote raamstickers in de ramen van particulieren en winkeliers aan de Hoogstraat.

Landschapsdichter Henk Kooijman (1928 - 1988) werd geboren in Haastrecht, waar hij tot 1972 woonde. “Zijn zwerftochten door de polders en de dorpen in de Krimpenerwaard vormden gedurende zijn hele leven de inspiratie voor gedichten”, vertelt oud-polderdichter Corie Grootendorst. Zij is samen met vormgever Emmy van Harskamp, Peter Visser en Nelie Gerritsen van het Van den Akkerfonds initiatiefnemer van de poëziewandeling.

Vanaf 4 september hangen gedurende de hele maand september twintig gedichten van Kooijman op de ramen in de Hoogstraat te Haastrecht. Grootendorst: “Tussen museum Paulina Bisdom van Vliet en het einde van de Hoogstraat richting Oudewater leest de wandelaar een doorsnede van zijn Haastrechtse en Krimpenerwaardse gedichten."