Cursus Hebreeuws in Lopik

lopik • In Lopik en start in september een cursus Hebreeuws. In acht lessen (met huiswerk) wordt cursisten de basiskennis van deze taal bijgebracht.

Zo leren zij de 22 lettertekens van het Hebreeuwse alfabet. Er word niet meer grammatica onderwezen dan voor een beginneling strikt noodzakelijk is. Joke de With laat weten dat het Hebreeuws niet te vergelijken is met welke westerse taal dan ook. "Grootste verschil is dat de taal, in tegenstelling tot bijvoorbeeld het Nederlands, in al die eeuwen nooit is veranderd." Door de kennis die cursisten opdoen is voor hen de Bijbel beter te begrijpen. "Je kunt na de cursus zelf opzoeken hoe iets werkelijk in de grondtekst staat. Onze Bijbelvertalingen zijn pogingen tot vertalen, want in het Hebreeuws kun je soms in één zin, twee dingen communiceren, terwijl je er maar één kunt vertalen. Een vertaling is dus vaak een verschraling. Daarom geeft een studie van het Hebreeuws verdieping aan je geloof. Het voegt iets toe."

Wie zich op wil geven voor de cursus, kan contact opnemen met Joke de With via: 06-21912610 of e-mail: bejodewith362@gmail.com.