Ruim 1.100 zonnepanelen op dak Hieselaar

schoonhoven • Op het dak van metaalbedrijf Hieselaar in Schoonhoven komen maar liefst 1.118 zonnepanelen te liggen. Om het project te financieren is men op zoek naar 'zonnedelers'.

Een ieder die zelf geen geschikt dak heeft voor zonnepanelen, kan profiteren door te investeren in het zonnedak. De panelen op het dak van Hieselaar zullen jaarlijkse 381.443 kWh opwekken. Dit zorgt voor een vermindering van meer dan 152.500 kilo aan CO2-uitstoot en is genoeg stroom voor het verbruik van 127 huishoudens. 'Ieder jaar wordt de waarde van de zonnestroom en de aflossing op de investering uitgekeerd', schrijft ZonnepanelenDelen, het bedrijf achter het project. 'Investeerders krijgen daarbij duurzaam rendement op de inleg, afhankelijk van hoeveel zonnestroom er wordt opgewekt. Hoe zonniger het is, hoe hoger het rendement'. De opbrengsten zijn voor investeerders live bij te houden via een gratis app. Hieselaar, een familiebedrijf dat complete metaalproducten produceert, probeert de CO2 uitstoot te minimaliseren. Het uiteindelijke doel is om CO2 neutraal te worden. Het aanleggen van zonnepanelen op het dak, is een volgende stap in de verduurzaming van het bedrijf.


q www.zonnepanelendelen.nl/hieselaar


Fotowedstrijd Oude Hollandse Waterlinie

regio • Stichting Oude Hollandse Waterlinie houdt ook dit jaar een fotowedstrijd. Het thema is dit jaar: ‘Iconen van de Oude Hollandse Waterlinie’, waarmee de stichting de aandacht willen vestigen op gebouwen en monumenten binnen de Oude Hollandse Waterlinie. De gefotografeerde objecten moeten een iconische uitstraling hebben. Denk hierbij aan vestingsteden, forten en schansen zoals bijvoorbeeld het Muiderslot, Fort Wierickerschans of de Koeneschans. Belangrijk bij het opsturen is dat de foto’s niet ouder zijn dan twee jaar en minimaal 1,5 MB groot zijn. Insturen (maximaal drie foto's) kan tot woensdag 30 september via: contact@ohwl.nl.