Bouwproject Lopik Oost kan van start

lopik • Niets staat het bouwproject Lopik Oost nog in de weg. Omdat er geen beroep is ingesteld bij de Raad van State, is het bestemmingsplan onherroepelijk geworden.

Het streven is om eind 2021 te beginnen met de bouw van de 126 woningen. Het gaat om vrijstaande woningen, twee-onder-één-kapwoningen, rijwoningen, starters- en seniorenwoningen en appartementen voor diverse doelgroepen.

Projectontwikkelaar Samenwerkende Bedrijven Bouwprodukties B.V. verwacht nog dit jaar te kunnen beginnen met voorbelasten van de bouwgrond. Het is de bedoeling om vanaf de N210 een rechtstreekse ontsluiting te maken voor het bouwverkeer. De provincie Utrecht zal daar toestemming voor moeten geven.

De woningen in Lopik Oost worden in meerdere fases gebouwd. De eerste fase is het noordelijke gebied, grenzend aan de Vogelzangsekade. Deze fase bestaat waarschijnlijk uit 14 seniorenwoningen, 14 twee-onder-één-kapwoningen, 4 vrijstaande woningen en 7 bouwkavels.

Voordat de bouw kan beginnen moet de bouwer de aanwezige heikikkers (een beschermde diersoort) in het plangebied verplaatsen naar een compensatiegebied. Het gaat om een perceel waar diverse sloten met natuurvriendelijke oevers zijn gegraven.

q www.lopikoost.nl