Postbode na 50 jaar met pensioen


FOTO

krimpen a/d ijssel • John Oosterom (66) stopt als postbezorger. Na 50 dienstjaren gaat hij met pensioen.

Afgelopen vrijdag werd hij tijdens zijn laatste rondje post bezorgen in de Stormpolder vergezeld door zijn vrouw. Onderweg werd hij verrast door zijn kinderen en kleinkinderen met bloemen, confetti en lekkers. Oosterom begon in 1970 als 16-jarige bij de PTT in Krimpen aan den IJssel. In de beginjaren werkte hij met zogenaamde continudiensten: hij bezorgde post, leegde brievenbussen en bezorgde pakketjes. In al die jaren was Oosterom nooit te beroerd om een extra dienst mee te pakken bij ziekte van een collega. Zijn (oud) collega's zullen hem vooral herinneren aan de twee bananen die hij altijd meenam voor de lunch.


Wandelaars ingehaald op 'Via Japiola'

polsbroek • Als alternatief voor de Nijmeegse Vierdaagse die vanwege het coronavirus was afgelast, liepen John Rietveld en Jaap Kok de alternatieve Vierdaagse.

Ze hadden rond Polsbroek hun eigen routes uitgestippeld en liepen vier dagen lang 25 kilometer per dag. Met een app die ze deelden met andere deelnemers van de Nijmeegse Vierdaagse registreerden ze de afgelegde route en bijbehorende afstand. Vrijdag rond vier uur 's middags finishten John en Jaap. Dat gebeurde op de Zuidzijdseweg in Polsbroek - voor de gelegenheid omgedoopt tot 'Via Japiola' - waar familie en vrienden hen met muziek en gladiolen stonden op te wachten. Dat gebeurde allemaal onder toeziend oog van 'plaatsvervangend burgemeester' John Strien. John Rietveld loopt al sinds 2004 elk jaar de Nijmeegse Vierdaagse. Ondanks een zware operatie die hij begin dit jaar onderging, was hij weer in staat om te lopen. Jaap Kok loopt sinds vijf jaar met hem mee en is inmiddels besmet met het loopvirus. Hij wil volgend jaar zelfs de 50 kilometer lopen in Nijmegen in plaats van de gebruikelijke 40 kilometer.


De Zonneroos open

FOTO

lekkerkerk • Het nieuwe plukseizoen bij Pluktuin De Zonneroos aan de Tiendweg West 30a in Lekkerkerk is weer begonnen. In de pluktuin staan duizenden bloemen klaar om geplukt te worden. Allemaal puur natuur en zonder bestrijdingsmiddelen. Bezoekers kunnen van maandag tot en met zaterdag langskomen om een bosje te plukken en te genieten van de rust, de kleuren en geuren, de bijen en vlinders. Betalen kan contant, maar ook met behulp van een QR-code. Meer informatie: 06-23484667.