Tien jaar 'Boekenhoek'

lopik • Piet Jongebreur runt al tien jaar met vrijwilligers de boekenhoek in het Inloophuis van Lopik. Het initiatief begon met twee planken boeken en is inmiddels uitgegroeid tot een ware boekwinkel.

De boekenhoek is een gezellig onderkomen in het Inloophuis van Lopik, waar de koffie altijd klaar staat. Met veel enthousiasme probeert Piet Jongebreur een keuze te maken uit de stroom nieuwe boeken om een gevarieerd aanbod te houden. Zelf leest hij graag en weet er veel over te vertellen. Hij vindt het een uitdaging om mensen aan een goed boek of cadeau te helpen.
“In de boekenhoek zijn voornamelijk christelijke boeken te vinden”, vertelt Piet. “Tevens is een grote variatie aan kaarten en kleine cadeautjes te koop. Veel mensen weten me te vinden voor een bestelling, Zelfs scholen plaatsen bestellingen bij me.” Sinds kort is er ook een bibliotheekkast, gevuld met o.a. romans, fictie, geschiedenis enzovoorts, allemaal gekregen. Voor 2,50 euro mag een boek worden geleend.
Alle opbrengsten van de verkoop worden geïnvesteerd in de maatschappelijke instelling ‘Het Inloophuis van Lopik’. De boekenhoek is geopend op dinsdag (tot 1 augustus), donderdag en zaterdag, van 10.00 tot 12.00 uur. Buiten deze tijden is een afspraak nodig: 06-28347902.


Live op Zondag: Paardekooper

haastrecht • Zondag 26 juli om 15.00 uur treedt Paardekooper op in Theater Concordia in Haastrecht. Dit optreden maakt onderdeel uit van het ‘Zinderende Zomerprogramma’.
Afgelopen jaar speelde Paardekooper al op het Bluesfestival in Haastrecht en liet daar een uitstekende indruk achter. Paardekooper staat voor bluesrock. De formatie, die veel energie in de optredens legt, werd ruim elf jaar geleden opgericht door frontman en gitaarvirtuoos Bas Paardekooper. Compacte songs worden afgewisseld door subtiel uitgevoerde bluesrockballads. Kaarten (à 5 euro) zijn te bestellen via www.theaterconcordia.nl en te koop in Grand Café Concordia (op openingsdagen vanaf 17.00 uur).