EM Van der Wal Cup

regio • Regio-Voetbal zal volgend seizoen het zesde toernooi om de EM Van der Wal Cup organiseren. Het vrouwentoernooi, waarvoor de gesprekken met een potentiële nieuwe sponsor/naamgever lopen, is toe aan editie nummer vier.

De vorige toernooi-editie kon vanwege de coronapandemie niet worden afgemaakt. EM Kantoorsystemen en Van der Wal Interieurs zijn de hoofdsponsors van het toernooi. Deelname is voorbehouden aan de clubs die tot het kerngebied van Regio-Voetbal (zie op de website de tabbladen 'clubs zaterdag' en 'clubs zondag') behoren. Ook in het seizoen 2020-2021 wordt weer nauw samengewerkt met de GSV, die de scheidsrechters levert.

De definitieve toernooi-opzet (starten met poulefase of meteen een knockoutsysteem) is mede afhankelijk van het aantal aanmeldingen. Hoe dan ook garandeert de organisatie alle deelnemers aan de EM Van der Wal Cup en het vrouwentoernooi minimaal twee wedstrijden.

De toernooicommissie zal proberen rekening te houden met de wens van veel clubs om de kwart- en halve finales van de toernooien niet 'pas' in de beslissende fase van de competitie (april/mei) af te werken, maar al eerder.

In de eerste fase van het toernooi probeert de organisatie flinke reisafstanden te voorkomen. Ook wordt rekening gehouden met de competitie-indeling.


De wedstrijden zullen doordeweeks (de dinsdag (m) en woensdag (v) gelden als voorkeursspeelavond) worden afgewerkt. De toernooien beginnen medio oktober, na de competitiestart.

Op verzoek van veel clubs blijft terugwisselen toegestaan. Een terugwissel telt wel mee in het maximale aantal van vijf wissels per ploeg.

Aanmelden
Het inschrijfgeld voor de EM Van der Wal Cup en het vrouwentoernooi bedraagt 60 euro.

Aanmelden kan via de volgende e-mailadressen: info@regio-voetbalcup.nl of info@regio-voetbal.nl. De inschrijving sluit eind augustus/begin september.

Bij de inschrijving graag vermelden: naam club; welk toernooi (EM Van der Wal Cup en/of Regio-Voetbal Cup VR) en naam contactpersoon (+ e-mailadres)

De inschrijving voor de jeugdtoernooien (MO13, JO13, MO15 en JO15) gaat medio augustus van start.