Tijdelijke sporthal

schoonhoven • Er komt een tijdelijke sporthal in Schoonhoven. Deze kan worden gebruikt tijdens de nieuwbouw van het Schoonhovens College aan de Vlisterweg en de sporthal die De Meent gaat vervangen.
B&W van de gemeente Krimpenerwaard heeft dit bekendgemaakt in een raadsinformatiebrief. Met de tijdelijke sporthal blijft het mogelijk voor leden van verenigingen en leerlingen van de school om in de buurt te sporten.
Het was raadslid Eddo Mondriaan (VGBK), die de suggestie opperde om een tijdelijke sporthal te realiseren.


Man aangehouden voor inbraak

bergambacht • De politie heeft vrijdag rond 03.30 uur een 27-jarige man aangehouden in een woning aan de Getijmolenerf in Gouda. Hij wordt verdacht van het plegen van een inbraak eerder die nacht aan het Broekselaantje in Bergambacht.

Twee inbrekers die in de woning waren werden tijdens de inbraak gestoord door de bewoners die in huis lagen te slapen. Nadat zij werden ontdekt werd geweld tegen de bewoonster gebruikt, waarna de inbrekers de woning verlieten. Zij gingen er op een scooter vandoor.

Door agenten van verschillende politie-eenheden is vervolgens gezocht naar het tweetal. Met de inzet van de politiehelikopter kwam de politie de daders op het spoor en konden zij gevolgd worden. Eén van de verdachten kon, na inzet van een politiehond, in een woning te Gouda worden aangehouden.


Hardleerse bestuurder

schoonhoven • De politie heeft donderdag in Schoonhoven de bestelbus van een 51-jarige bestuurder in beslag genomen. De man werd werd voor de derde keer betrapt op het rijden zonder rijbewijs.
Agenten zagen de bestelbus in de vroege ochtend rijden. Toen zij de bestuurder wilden controleren ging hij er vandoor. Na een korte achtervolging kon de bestuurder op het Berengrachtpad in Schoonhoven worden aangehouden. Tegen hem was al twee keer eerder proces-verbaal opgemaakt voor het rijden met een ongeldig verklaard rijbewijs. Zijn rijbewijs was in het verleden door het CBR ongeldig verklaard vanwege rijden onder invloed van alcohol. Het Openbaar Ministerie bepaalt wat de vervolgstappen zijn.