• Joanne met vriendin.
• Joanne met vriendin. Foto: gemeente Lopik

Joanne 10.000ste bezoeker Lobeke

lopik • Openluchtzwembad Lobeke begroette donderdagavond de 10.000ste zwemmer.

De negentienjarige Joanne kwam nietsvermoedend naar het zwembad met een twintigjarige vriendin. Joanne is onlangs dichterbij komen wonen, waardoor het makkelijk is om even te gaan zwemmen. Ze komt bijna altijd -in weer en wind- op dinsdag- en donderdagavond zwemmen. Soms samen met haar ouders, maar meestal met haar vriendin om lekker bij te kletsen. En natuurlijk om in beweging te blijven. Joanne zegt: ”Tijdens het zwemmen hangt er een gezellig en leuk sfeertje. Het is een gezellig zwembadteam, dat goed omgaat met de coronamaatregelen.”

Vorig seizoen ontving het zwembad op 3 juni de 10.000ste bezoeker, om het zwemseizoen af te sluiten met bijna 60.000 bezoekers.

Vanwege corona kon het zwembad dit jaar pas per 18 mei worden opengesteld met beperkte bezoekersaantallen en diverse maatregelen. Vanaf 1 juli kan er weer recreatief worden gezwommen door alle leeftijdsgroepen met een maximum van 250 bezoekers zonder aanmelding. Bij twijfel (of er ruimte is) kan men bellen met: 0348-551721.


Verder geldt het volgende: banen zwemmen blijft in blokken en aanmelden/inschrijven is verplicht; het houden van 1,5 meter afstand geldt voor alle bezoekers van 18 jaar en ouder, uitgezonderd eigen huishouden; iedereen kan gebruikmaken van de baden met inachtneming van 1,5 meter afstand; de hygiëneregels blijven van toepassing.


q www.lopik.nl/zwembad