• Vreugde om de eervolle vermelding.
• Vreugde om de eervolle vermelding.

Eben Haëzer scoort met rap

benschop • Leerlingen van basisschool Eben Haëzer in Benschop hebben met een rap over de gevaren van de dode hoek een eervolle vermelding gekregen bij de ‘rapcontest’ van BlindSpot in de provincie Utrecht.

Normaal gesproken zou er een prijsuitreiking zijn en zou de winnende rap worden omgezet in een videoclip, maar dat kon vanwege de beperkende coronamaatregelen niet. Ter compensatie was er een eervolle vermelding en taart op school in Benschop.

BlindSpot is een rap-les die leerlingen wijst op de gevaren van de dode hoek. TrafficSkills organiseerde deze lessen voor het vierde schooljaar in de provincie Utrecht.

Door middel van schaalmodellen en technische snufjes lieten de gastdocenten van TrafficSkills, die hun sporen hebben verdiend in de rapwereld, de leerlingen zien en ervaren op welke plek ze het beste zichtbaar zijn voor chauffeurs van vrachtwagens, bussen en grote landbouwvoertuigen.

De leerlingen schreven met behulp van die kennis rond een bestaand refrein de coupletten van een rap. Vervolgens stuurden ze hun inzending in voor de rapcontest die aan de les verbonden was. De Benschopse inzending viel het meest in de smaak bij de jury.

Eén couplet van de winnende rap: 'Hij fietst in de hoek; er komt een vrachtwagen aan; waar moet ik gaan staan; vooraan of achteraan; nu raak ik van de baan; Hij fietst alsnog in de hoek; de vrachtwagenchauffeur zegt koekoek; de vrachtwagen staat in zijn twee; hij rijdt verder en sleurt mij mee; ik val op de weg; dus heb ik heel veel pech; had ik nu maar opgelet; waar ik mijn fiets bij de vrachtwagen had neergezet'. (Het loopt overigens gelukkig goed af, blijkt uit het laatste couplet.)