• Sfeervol tennispark.
• Sfeervol tennispark.

HLTC Bergvliet: herstart op verduurzaamd tennispark

haastrecht • HLTC Bergvliet heeft de afgelopen maanden qua activiteiten op een laag pitje gedraaid. Inmiddels kan er weer tennis en padel worden gespeeld.

Gedurende de eerste weken van de coronacrisis ging het sportpark op slot. Voorzitter Bert van Noord: “De banen waren wel speelklaar gemaakt, maar de netten niet opgehangen, omdat moest worden voorkomen dat al te enthousiaste leden toch een balletje gingen slaan. De vereniging heeft de afgelopen periode veel barinkomsten moeten missen. Competities zijn vervallen of uitgesteld en ook het doorgaan van de open toernooien is nog onzeker.”

De basisscholen in Haastrecht maken sinds enkele weken dankbaar gebruik van het tennispark. Van Noord hierover: “De vereniging werkt hier graag aan mee, waarbij de accommodatie kosteloos beschikbaar wordt gesteld.”

Inmiddels kan er weer tennis en padel worden gespeeld. “De jeugdleden zijn alweer enige tijd aan het trainen, toss-avonden zijn herstart en ook de trainingen van seniorleden zijn hervat. Het organiseren van deelname aan de KNLTB-competitie 2020 -van 7 september t/m 25 oktober- is in volle voorbereiding en dat geldt ook voor de tennis- en padel-clubkampioenschappen. Onlangs is eveneens de inschrijving voor het open toernooi geopend”, aldus Van Noord.

Het door de vereniging geïntroduceerde kennismakingslidmaatschap is behoorlijk in trek. “Voor dit lidmaatschap ben je gedurende drie maanden voor ongeveer 50 euro volledig lid van onze vereniging en kun je onbeperkt sporten, stelt Bert van Noord. “Van deze mogelijkheid wordt al veel gebruik gemaakt. Met al deze en nog te ontwikkelen activiteiten hopen we toch nog een sportief en financieel goed seizoen te draaien.”


Led-verlichting
Trots is de voorzitter op de gerealiseerde verduurzaming van het tennispark. “Vlak voor de uitbraak van het coronavirus werd op de algemene ledenvergadering het besluit genomen om het gehele park -alle tennisbanen en de publieke parkverlichting- van led-verlichting te voorzien en zonnepanelen te plaatsen. Deze verlichting is onlangs operationeel geworden. Hiervoor moesten vrijwilligers wel enkele lichtmasten recht zetten en beter funderen.”


Het leidt tot een veel betere verlichting dan de voorgaande. “De lampen kunnen optimaal op alle hoeken en plekken worden gericht en geven op elke baan gelijkmatiger licht. Op maandag 15 juni werd de led-verlichting op de tennisbanen feestelijk in gebruik genomen. De 45 zonnepanelen worden binnen enkele weken op het dak van het clubhuis geplaatst. Hiermee wordt Bergvliet grotendeels zelfvoorzienend in eigen stroom. Bij de financiering is gebruik gemaakt van subsidies en garantstelling door de overheid. De kosten worden binnen enkele jaren uit de opbrengst van de zonnepanelen afbetaald.”